Δύο εκατομμύρια ευρώ με παρέμβαση Αθανασίου

«Μποναμάς» στο Βοστάνειο

19/12/2014 - 15:10

Κατά δύο εκατομμύρια ευρώ για το 2014 αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, «Αναδιαρρυθμίσεις-Επεκτάσεις και Προμήθεια-Εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Βοστάνειο».

Κατά δύο εκατομμύρια ευρώ για το 2014 αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, «Αναδιαρρυθμίσεις-Επεκτάσεις και Προμήθεια-Εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Βοστάνειο».

Ο γιορτινός «μποναμάς» ήρθε μετά από αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2014 με αύξηση των ορίων πιστώσεων σε έργα υποδομών υγείας.

Στην εν λόγω τροποποίηση, συμπεριελήφθη ύστερα από αίτημα του κ. Αθανασίου και η αύξηση κατά δύο εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού του έργου του Νοσοκομείου, δηλαδή από 3,5 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε σε 5,5 εκατ. ευρώ.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εύρυθμη απορρόφηση των πιστώσεων για το συγκεκριμένο έργο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και για το πρώτο τρίμηνο του 2015, την απρόσκοπτη πρόοδο των εργασιών και την έγκαιρη περάτωση του έργου», ανέφερε ο κ. Αθανασίου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του αιτήματός του.

Ικανοποιημένος είναι και ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την παρέμβασή του.

Συνεχίζονται οι εργασίες
Στο μεταξύ, συνεχίζονται ακάθεκτες οι εργασίες στις δύο νέες πτέρυγες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και αυτές για την ανακατασκευή του πρώτου κτηρίου που χτίστηκε τη δεκαετία τού 1930 από τη ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων). Στις δύο νέες πτέρυγες θα μεταφέρονται σταδιακά οι κλινικές και οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο παλιό κτήριο.

Στην υπάρχουσα νεώτερη πτέρυγα (ΚΝ), όπου στεγάζεται το Μαιευτικό Τμήμα, προτείνονται αναδιαρρυθμίσεις και βελτιώσεις για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων τμημάτων σε κατάλληλους χώρους μετά την ολοκλήρωση και του νέου κτηρίου (Ν2, δίπλα στο Ψυχιατρικό), αλλά και δημιουργία νέων τμημάτων.

Ειδικότερα, στο ισόγειο όπου λειτουργούν το Μαγειρείο, το Φαρμακείο και η Αποστείρωση, θα παραμείνει το Μαγειρείο, το οποίο θα εκσυγχρονιστεί και θα επεκταθεί.

Παράλληλα, δημιουργούνται νέοι βοηθητικοί χώροι (αποδυτήρια προσωπικού, αποδυτήρια μαγειρείου, τράπεζα προσωπικού, νέα είσοδος ασθενών, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και νέος διάδρομος ο οποίος θα συνδέει το ΚΝ με την κατακόρυφη σκάλα τού Ν2), ενώ δε θα υπάρχουν ιατρεία ή νοσηλευτικά τμήματα.

Το Μαιευτικό
Το Μαιευτήριο και η Μαιευτική Μονάδα του πρώτου ορόφου θα μεταστεγαστούν οριστικά στους αντίστοιχους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τού Ν2. Στη θέση τους θα αναπτυχθεί μία νοσηλευτική μονάδα 22 κλινών και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έξι κλινών, με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Ο δεύτερος όροφος του ΚΝ θα βελτιωθεί ως προς τα οικοδομικά υλικά, τη λειτουργικότητα και τους βοηθητικούς χώρους και θα εξακολουθεί να στεγάζει μια νοσηλευτική μονάδα 10 κλινών και τον Ιατρικό Τομέα.

Στο προστιθέμενο Κτήριο Ν1 (πίσω από το κυλικείο) προβλέπεται στον πρώτο όροφο η Παιδιατρική Νοσηλευτική Μονάδα (15 κλινών), στο ισόγειο Νοσηλευτική Μονάδα 13 κλινών, στο πρώτο υπόγειο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και στο δεύτερο υπόγειο ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στην παλιά πτέρυγα προβλέπεται στο δεύτερο όροφο το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων, Νοσηλευτική Μονάδα επτά κλινών και Νοσηλευτική Μονάδα 26 κλινών. Στον πρώτο όροφο προβλέπεται Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας τεσσάρων κλινών, Αιμοδυναμικό Τμήμα, Νοσηλευτική Μονάδα Λοιμωδών έξι κλινών και δύο Νοσηλευτικές Μονάδες από 14 και 29 κλίνες η καθεμιά.

Στο ισόγειο προβλέπονται τα Τμήματα της Φυσιοθεραπείας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διοίκησης, των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και στο υπόγειο θα εγκατασταθεί Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, αποθήκες και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey