Απαγχονισμένος στο σπίτι της μητέρας του στο Βουναράκι βρέθηκε ο 57χρονος που επί επτά χρόνια πάλευε με τα δυσβάσταχτα χρέη του

Σόκαρε ξανά ο Θανάσης Ματζουράνης

19/12/2014 - 14:10

Έχοντας προφανώς προσχεδιάσει το απονενοημένο διάβημά του ταξιδεύοντας από την Αθήνα, όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια, πίσω στη Μυτιλήνη, ο γνωστός επιχειρηματίας Θανάσης Ματζουράνης βρέθηκε χθες το πρωί κρεμασμένος στο πατρικό του σπίτι στο Βουναράκι, σοκάροντας για μία ακόμη φορά την τοπική κοινωνία.

Έχοντας προφανώς προσχεδιάσει το απονενοημένο διάβημά του ταξιδεύοντας από την Αθήνα, όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια, πίσω στη Μυτιλήνη, ο γνωστός επιχειρηματίας Θανάσης Ματζουράνης βρέθηκε χθες το πρωί κρεμασμένος στο πατρικό του σπίτι στο Βουναράκι, σοκάροντας για μία ακόμη φορά την τοπική κοινωνία.

Ο «Σάκης», έτσι όπως ήταν γνωστός στη Μυτιλήνη, τα τελευταία επτά χρόνια πάλευε να επιβιώσει κουβαλώντας στην πλάτη του δυσβάσταχτα χρέη, αλλά και από το εκκωφαντικό «κανόνι» της επιχείρησης πώλησης αυτοκινήτων που διατηρούσε και είχε «πάρει στο λαιμό της» το 2007 δεκάδες πελάτες, που μέχρι και σήμερα διεκδικούν τα χρήματά τους.

Ο Θανάσης Ματζουράνης εκείνη την εποχή είχε σοκάρει την κοινωνία της Μυτιλήνης καταγγέλλοντας με συνέντευξή του στο «Ε» (αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σε διπλανή σελίδα) κυκλώματα τοκογλυφίας που τον πίεζαν αφόρητα, ενώ είχε αποπειραθεί και τότε να δώσει τέλος στη ζωή του, κάνοντας χρήση χαπιών.

Μάρτυρας του τραγικού τέλους του επιχειρηματία, χθες, έγινε η ηλικιωμένη μητέρα του, που επιστρέφοντας στο σπίτι από τα ψώνια της, βρήκε το άψυχο κορμί του κρεμασμένο με χοντρό καλώδιο.

Το σπίτι του Θανάση Ματζουράνη στο Βουναράκι, χθες

Ο Θανάσης Ματζουράνης ήταν ένας από τους πιο δραστήριους επιχειρηματίες της περασμένης δεκαετίας και ήταν γνωστός και από την πολυετή παρουσία του στο ποδόσφαιρο, αποτελώντας επί σειρά ετών ενεργό μέλος των διοικήσεων του Αιολικού.

Απ’ το ζενίθ…
Έχοντας δουλέψει τη δεκαετία τού ‘90 στην Αθήνα με επιτυχία στον τομέα της πώλησης αυτοκινήτων, επέστρεψε στην πατρίδα του τη Μυτιλήνη, για να αναπτύξει πλέον εδώ την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Από το 2004 και μετά, η επιχείρησή του πώλησης αυτοκινήτων «Αυτοκίνηση» θεωρούνταν εκ των «κολοσσών» της τοπικής οικονομίας, με δύο υποκαταστήματα, ένα δίπλα στο αεροδρόμιο και ένα στην Παγανή.

Δραστηριοποιούνταν, άλλωστε, σε έναν ιδιαίτερα ευνοημένο κλάδο για την εποχή, όπου τα δάνεια δίνονταν στον κόσμο με τη… σέσουλα και τα πολυτελή αυτοκίνητα, είτε μεταχειρισμένα είτε καινούργια, είχαν γίνει εξαιρετικά προσιτά για τον καθένα και ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Είναι χαρακτηριστικό πως εκείνη την περίοδο, τα αυτοκίνητα που έφευγαν από τις εκθέσεις της «Αυτοκίνησης», ήταν εκατοντάδες και κυκλοφορούν έως τις μέρες μας με την επωνυμία της επιχείρησης κάτω από τους αριθμούς κυκλοφορίας τους.

… στο «κανόνι» και την τοκογλυφία
Τίποτα, ωστόσο, δεν προμήνυε την τραγική εξέλιξη της επιχειρηματικής του πορείας. Το 2006, ευρισκόμενος στον απόγειο της επιτυχίας του και έχοντας εισπράξει την αναγνώριση και της τοπικής κοινωνίας με την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου Μυτιλήνης της δημοτικής αρχής Νάσου Γιακαλή, άρχισαν ξαφνικά να διαφαίνονται τα πρώτα προβλήματα στη δραστηριότητά του.

Οι ακάλυπτες επιταγές του είχαν γεμίσει τις τράπεζες και ήδη στην «πιάτσα» γινόταν λόγος για προβλήματα στην «Αυτοκίνηση».

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν το έβαζε κάτω και ουδέποτε εξωτερίκευσε κάποιου είδους αδυναμία του. Ώσπου, ένα πρωί τού 2007, «έσκασε» η είδηση για «κανόνι» στην επιχείρηση, αφήνοντας δεκάδες πελάτες της «φεσωμένους» να αναζητούν να παραλάβουν τα οχήματα που είχαν προπληρώσει, αλλά και να παλεύουν να γλυτώσουν από τις τράπεζες τις επιταγές τους.

Ήταν η ίδια περίοδος που ο Θανάσης Ματζουράνης προσπαθούσε να εξυπηρετήσει τον κόσμο που ξεκίνησε, ακολούθως, γαϊτανάκι αγωγών. Τότε κατήγγειλε κύκλωμα τοκογλυφίας που του είχε γίνει βραχνάς.

Είχε αποπειραθεί ξανά
Ο Θανάσης Ματζουράνης επεχείρησε και τότε να δώσει τέλος στη ζωή του, κάνοντας υπερβολική χρήση χαπιών, γλυτώνοντας κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Έκτοτε, η καθημερινότητά του, όπως λένε σήμερα στο «Ε» συγγενείς του, ήταν η παρουσία του στα δικαστήρια. «Έως και ένα την εβδομάδα μπορεί να είχε», έλεγαν χθες χαρακτηριστικά.

Ο «Σάκης», μη αντέχοντας τη μικρή κοινωνία της Μυτιλήνης, η οποία -όπως συνήθιζε να λέει- «δε συγχωρεί το παραμικρό», αποφάσισε να μείνει μόνιμα στην Αθήνα, όντας πλέον και σε διάσταση με τη σύζυγό του. Ζούσε μέχρι και πριν το απονενοημένο βήμα του μαζί με το γιο του Στρατή στου Ζωγράφου, εξασφαλίζοντας τα προς το ζην από την πενιχρή σύνταξη αναπηρίας του.

«Κουράστηκα…»
Ωστόσο, η μάχη του ήταν σθεναρή παρά τις μεγάλες δυσκολίες του και τα δυσβάσταχτα χρέη του, μεταξύ άλλων και από υπέρογκα δάνεια. Από το 2011 και μετά, ένιωθε πως πατούσε καλύτερα στα πόδια του, αρχίζοντας μάλιστα και τις επισκέψεις του στο νησί που το 2007 δεν τον χωρούσε.

Τα δικαστήρια με πελάτες του και με τράπεζες ήταν, ωστόσο, σε καθημερινή βάση. Η αυτοκτονία του, λοιπόν, δεν ήταν κάτι που αναμενόταν, αν και συγγενικό του πρόσωπο υποστήριξε στο «Ε» πως την περασμένη Κυριακή που του μίλησε για τελευταία φορά, του εξομολογήθηκε ότι έχει πια κουραστεί…

«Δεν είναι ζωή αυτή…», του είπε, χωρίς ωστόσο να πάει το μυαλό του σε εκείνο που επρόκειτο να βάλει σε σχέδιο.

Έτσι, λοιπόν, ταξίδεψε πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδας στη Μυτιλήνη και χθες το πρωί, αφού προηγουμένως είχε στείλει την ηλικιωμένη μητέρα του για ψώνια, έβαλε τέλος στη ζωή του απαγχονιζόμενος με ένα καλώδιο…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey