Δράσεις φιλανθρωπίας τις μέρες των γιορτών

Το καλύτερο δώρο η προσφορά στον συνάνθρωπο

18/12/2014 - 21:01

Τις γιορτινές ετούτες ημέρες πρέπει πρώτα από όλα να θυμόμαστε ένα πράγμα. Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι και αυτό σημαίνει ότι νοιαζόμαστε για τους γύρω μας και κυρίως γι’ αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση ανέχειας.

Τις γιορτινές ετούτες ημέρες πρέπει πρώτα από όλα να θυμόμαστε ένα πράγμα. Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι και αυτό σημαίνει ότι νοιαζόμαστε για τους γύρω μας και κυρίως γι’ αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση ανέχειας.

Το «V», προσπαθώντας να στηρίξει τις πρωτοβουλίες φιλανθρωπίας συμπολιτών μας αλλά και να βοηθήσει όσους θέλουν να προσφέρουν ενημερώνοντάς τους για τις οργανωμένες αυτές δράσεις, συγκέντρωσε και παρουσιάζει φιλανθρωπικά δρώμενα που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν έχει σημασία πόσο και τι θα προσφέρει ο καθένας. Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κατά της φτώχειας και να δώσουμε το μήνυμα για μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Δέματα αγάπης από την ΕΟΔ

Εκατοντάδες δέματα αγάπης θα ετοιμάσουν και θα μοιράσουν σε οικογένειες για μία ακόμα χρονιά τα μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Πιστοί στην αποστολή τους για 13η συνεχή χρονιά, θα εξασφαλίσουν σε οικογένειες άπορων συμπολιτών τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις γιορτινές ημέρες.

Ήδη τα μέλη της ΕΟΔ, με επικεφαλής την Ζωή Λειβαδίτου, έχουν έρθει σε επαφή με φορείς και επιχειρηματίες του νησιού για να συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων. Ακόμα, ενημερώσεις πραγματοποιούνται και σε σχολεία της Μυτιλήνης, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε μαθητές και γονείς να βοηθήσουν ενεργά στην ετοιμασία των δεμάτων.

Με σύνθημα «Κάθε παιδί αξίζει την καλύτερη φροντίδα από την πρώτη μέρα της ζωής του», οι εθελοντές της ΕΟΔ στη Λέσβο πραγματοποιούν για μία ακόμα χρονιά τη δράση αλληλεγγύης «Κομβόι Αγάπης για τα Παιδιά της Λέσβου».

Στόχος είναι να μοιραστούν δέματα βοήθειας σε οικογένειες που έχουν παιδιά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες. Ο αριθμός των δεμάτων που θα μοιραστούν φέτος αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό τα περσινά 480.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ΕΟΔ μπορούν να αφήνουν την προσφορά τους σε τρόφιμα και άλλα είδη στο υπόγειο του κτηρίου της Περιφέρειας στην προκυμαία, από τις 12:00 έως τις 2:00 το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ. Τρόφιμα μακράς διαρκείας, βούτυρο, λάδι, είδη υγιεινής και φροντίδας, σαπούνι, βρεφικά γάλατα, μπιμπερό και παιδικές πάνες είναι στη λίστα με τα είδη που θα εμπεριέχονται στα πακέτα.

Φυσικά καραμέλες, ζαχαρωτά και παιχνίδια μικρής αξίας είναι ευπρόσδεκτα για τα μικρά παιδιά και φυσικά επιβεβλημένα στο πλαίσιο των γιορτών.

Φιλανθρωπικό Food Bazaar

Πρωτοβουλία με στόχο να ενισχυθεί η δράση του Μεικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «Κυψέλη» ανέλαβαν τρεις διαχειριστές ιστοσελίδων του διαδικτύου που έχουν ως θέμα τη μαγειρική.

Σήμερα, Σάββατο (20 Δεκεμβρίου), στις 12 το μεσημέρι, θα στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι με φαγητά στο «Μουσικό Καφενείο» και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Κέντρο.

Οι διαχειρίστριες των ιστοτόπων, με τίτλους «Γευστικές Δημιουργίες», «Τζετζερές» και «Technololita», θα φορέσουν τις ποδιές τους και θα επιμεληθούν εκλεκτά μεζεδάκια, και όχι μόνο, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι θα βρεθούν εκείνη την ημέρα στο τραπέζι. Το κόστος συμμετοχής θα είναι τρία ευρώ το άτομο και στο πλευρό των διοργανωτών είναι το μανάβικο «Πολυχρόνης Ασημάκης», το «Ούζο Δίμηνο» και το εστιατόριο «Σπιτικό Φαγητό».

Ο Στέλιος Μαυραπίδος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Σπιτικό Φαγητό», σημείωσε πως η προσέλευση πρέπει να είναι μεγάλη, γιατί πραγματικά θα γευτούν όλοι μοναδικές γεύσεις και τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το «Urban Style Mag», το «Foititelia.gr» και η εφημερίδα «Εμπρός».

Τρόφιμα για άπορους συγκεντρώνουν οι πρόσκοποι

Κάνοντας πράξη την προσκοπική τους υπόσχεση, για μία ακόμα χρονιά οι πρόσκοποι της Λέσβου θα βρίσκονται σήμερα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, έξω από σούπερ μάρκετ της πόλης, μαζεύοντας τρόφιμα για τους οικονομικά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Τη «μεγάλη χριστουγεννιάτικη καλή πράξη» τους θα πραγματοποιήσουν Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, βαθμοφόροι και μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης.

Σήμερα, λοιπόν, οι Ναυτοπρόσκοποι από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα βρίσκονται έξω από τα σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» και θα δέχονται τρόφιμα από πολίτες, σύμφωνα με έντυπο που θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ.

Στο σύνολό τους τα τρόφιμα θα δοθούν για την κάλυψη αναγκών του θεσμού των συσσιτίων της Μητρόπολης Μυτιλήνης προς όσους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Χριστουγεννιάτικο γεύμα από τη Μητρόπολη

Χριστούγεννα με γεύμα το παραδοσιακό φαγητό σελινάτο θα περάσουν οι άποροι που σιτίζονται από το κοινωνικό μαγειρείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης. Δωρητές προσφέρθηκαν να αναλάβουν το κόστος παρασκευής 110 περίπου μερίδων, με σκοπό να δώσουν λίγη χαρά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται οικονομικά.

Να σημειωθεί πως από τη δημιουργία του κοινωνικού μαγειρείου και έπειτα πάνω από 100 μερίδες φαγητού ετοιμάζονται καθημερινά και διανέμονται στις ενορίες της Μητρόπολης, ενώ συγκινητικό είναι το κύμα ανταπόκρισης πολλών συμπολιτών μας που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Φουντώνει το κύμα φιλανθρωπίας τις γιορτινές ημέρες, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να σπεύδουν να προσφέρουν, πολλές φορές και από το υστέρημά τους, προκειμένου να ενισχύσουν άπορους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν το περασμένο Σάββατο στους χώρους του κοινωνικού μαγειρείου της Μητρόπολης Μυτιλήνης, όταν 80 παιδιά από το Κατηχητικό Σχολείο της ενορίας του Αγίου Θεράποντα παρέδωσαν από μία τσάντα με τρόφιμα στις εθελόντριες του μαγειρείου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του μαγειρείου και ξεναγηθήκαν στους χώρους του.

Όπως επίσης έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη είναι πολλά τα παραδείγματα συμπολιτών μας που προσφέρουν τα γεύματα στη μνήμη των συγγενών τους. Με προσφορές ακόμη αρκετών επαγγελματιών και όχι μόνο συνεχίζονται τα γεύματα από το κοινωνικό μαγειρείο της Μητρόπολης, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 100 σε αριθμό ημερησίως.

Επιπλέον, η Ιερά Μητρόπολης Μυτιλήνης ξεκινά προσπάθεια συντονισμού με τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις, που ενόψει των εορτών θα προχωρήσουν στην προσφορά γευμάτων και πακέτων με τρόφιμα προς απόρους με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την αύξηση του αριθμού των ευεργετουμένων.

Πέρα από τα γεύματα, τρόφιμα διανέμονται και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης σε 70 οικογένειες, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο θα μοιράζονται γεύματα σε άλλες 50 οικογένειες, από τρόφιμα που έφτασαν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης ύστερα από χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Syllabus Creative Learning Centre στην οδό Μητροπόλεως 25, στο κέντρο της Μυτιλήνης, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις για την ευχάριστη απασχόληση των μικρών επισκεπτών.

Έτσι, το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το μεσημέρι, οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν, παρέα με τους συντελεστές του Syllabus και εθελοντές γονείς, μια αναμνηστική χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία. Επιπλέον, την Κυριακή στις έντεκα και μισή το πρωί θα υπάρχει αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού.

Το Syllabus Creative Learning Centre, με την αμέριστη υποστήριξη της ΜΚΟ «ΑΓΚΑΛΙΑ», διοργανώνει το πρώτο του χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar.

Εδώ και τρία συνεχόμενα Σάββατα οι μαθητές του Syllabus μαζί με μαμάδες και μπαμπάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν «Όλοι Mαζί» μια ΑΓΚΑΛΙΑ στολίδια, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για την αγορά, κυρίως, τροφίμων για την κάλυψη βασικών παιδικών αναγκών διατροφής, καθώς επίσης και για την αγορά παιχνιδιών για τα παιδιά του Δικτύου Αλληλεγγύης «Το χωριό του Όλοι Μαζί».

Τρόφιμα μάζεψε ο Ερυθρός Σταυρός

Για μία ακόμα χρονιά, οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μάζεψαν τρόφιμα με σκοπό να τα παραδώσουν σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο βρέθηκαν έξω από σούπερ μάρκετ της πόλης και χάρη στη συνεισφορά συμπολιτών συγκεντρώθηκαν δεκάδες τσάντες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey