Κίνηση ανθρωπιάς από το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας, στην οικογένεια που έχασε το σπίτι της από πυρκαγιά

Επιβιώνουν από τις στάχτες

18/12/2014 - 14:19

Δεν μπορούν να ξεχαστούν οι στάχτες στις οποίες μεταμορφώθηκε ένα σπιτικό με τέσσερις ανθρώπους την περασμένη Ανάσταση, στην περιοχή της Συκαμνιάς.

Δεν μπορούν να ξεχαστούν οι στάχτες στις οποίες μεταμορφώθηκε ένα σπιτικό με τέσσερις ανθρώπους την περασμένη Ανάσταση, στην περιοχή της Συκαμνιάς. Ένα βραχυκύκλωμα την Κυριακή τού Πάσχα κόστισε τη στέγη μιας τετραμελούς οικογένειας, που έκτοτε παλεύει, με ένα βρέφος επιπλέον και μόνο με τη βοήθεια συνδημοτών μας, να τα βγάλει πέρα, μια που η Πολιτεία την έχει ξεχασμένη.

Ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δημοσίου της Λέσβου επανέφερε στο προσκήνιο την οικογένεια, οργανώνοντας στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης ένα μπαζάρ, στο οποίο συγκέντρωσε το ποσό των 1.500 ευρώ από τα όσα συγκεντρώθηκαν και πωλήθηκαν.

«Η ανταπόκριση του κόσμου μάς συγκίνησε, όπως και του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου που θέλησε να συμπαρασταθεί παραχωρώντας μας χώρο για το φιλανθρωπικό μπαζάρ», λέει στο «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Βαλιού, η οποία δεν ξέχασε οκτώ μήνες αργότερα ότι η εν λόγω οικογένεια προσπαθεί μέρα με τη μέρα να επιβιώσει.

«Τέλειωσαν τα πάντα»
«Ήταν ανήμερα Κυριακή τού Πάσχα. Αυτή η μέρα ήταν για μας το κάτι άλλο. Έχασα τον κόσμο, μείναμε τέσσερις άνθρωποι στο δρόμο», λέει στην εφημερίδα μας η κ. Κατίνα, 64 ετών, που έμενε στο ίδιο σπίτι με τον άντρα της, ο οποίος «είναι με εγκεφαλικό», το γιο της 37 ετών και τη 18χρονη νύφη της, τότε στον έβδομο μήνα κύησης. «Ετοίμαζα το γάμο, όλα πήγαιναν καλά, μέχρι αυτήν τη μέρα, που έγινε ένα βραχυκύκλωμα. Άγνωστη αιτία, μας είπαν.

Δεν πρόλαβα να ανάψω τα φώτα και το σπίτι άρχισε να καίγεται, μέχρι που για μας τέλειωσε μια για πάντα», θυμάται.

Στο μεταξύ -όπως μας λέει- «τρέξαμε με το δικηγόρο μας να βρούμε άκρη, αλλά μας είπαν ότι δε δικαιούμαστε αποζημίωση». Και συνεχίζει: «Ευτυχώς που εγώ κι νύφη μου, επτά μηνών τότε, που ήμασταν μέσα στο σπίτι, ζήσαμε και μετά τα καταφέραμε όλοι μαζί. Να είναι καλά βέβαια όλος ο κόσμος που μας στάθηκε, οι σύλλογοι του χωριού, αλλά και όλο το νησί!»

Σήμερα, η πενταμελής πλέον οικογένεια μένει σε ένα σπίτι μικρό, που το έχει παραχωρήσει κάτοικος του χωριού. Όσο η κ. Κατίνα προσέχει το σπίτι, τη νύφη και το εγγόνι της, ο γιος της ασχολείται με τα πρόβατα και έτσι προσπαθούν με το όποιο μικρό περίσσευμα, να φτιάξουν ένα ξεχασμένο σπίτι, που χρειάζεται πολλές επισκευές, ώστε να έχουν μόνιμη στέγη.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την οικογένεια, μπορούν να επικοινωνούν με την πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δημοσίου, κ. Βαλιού, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6938-464018.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey