Συνάντηση της Περιφέρειας με τους εθελοντές

17/12/2014 - 16:19

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί την υγιή αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα της αδράνειας. Επίσης είπε ότι στην περίοδο κρίσης που διέρχεται η χώρα, το εθελοντικό κίνημα αποτελεί δύναμη ελπίδας για την επίλυση προβλημάτων στο Βόρειο Αιγαίο.

Πρότεινε δε, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθελοντισμού το οποίο θα λειτουργεί ως δομή στήριξης και συνεργασίας με τους πιστοποιημένους φορείς κοινωνικής φροντίδας και πολιτικής προστασίας.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου χαρακτήρισε την προσφορά των εθελοντικών ομάδων ανεκτίμητη, ενώ η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού, Αγγελική Σαραντινού, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντηση προέκυψε από την πίστη πως ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας και μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Νίκος Κωστόπουλος, τόνισε πως απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός, που θα διευκολύνει τη διεκδίκηση και την υλοποίηση του έργου των εθελοντικών ομάδων.

 

«Ευχαριστώ» στους εθελοντές

«Η δράση των εθελοντικών ομάδων και των εθελοντών πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας», σημειώνει με ανακοίνωσή της η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αθηνά Ιωσηφέλλη, με αφορμή τη συμβολή τόσο των εθελοντικών οργανώσεων, όσο και μεμονωμένων εθελοντών, στον εορταστικό χριστουγεννιάτικο στολισμό του νησιού και στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της Λέσβου.

«Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, σε πολλές περιπτώσεις θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις», τονίζει η κ. Ιωσηφέλλη υποστηρίζοντας ακόμα πως «πρέπει να τονιστεί ότι η δράση των εθελοντικών ομάδων δεν περιορίστηκε σε δράσεις στολισμού, αλλά και σε υποστήριξη πολλών ευπαθών ομάδων, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey