Παρουσίαση του Γιάννη Βατού στο Δημοτικό Συμβούλιο, των πεπραγμένων της εταιρείας

17 εκατ. «προίκα» η ΔΕΔΑΠΑΛ

10/12/2014 - 14:38

Αποσπώντας εγκωμιαστικά λόγια από τους δημοτικούς συμβούλους για την υψηλής ποιότητας ενημέρωση, ο πρόεδρος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου τής ΔΕΔΑΠΑΛ, Γιάννης Βατός, παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της εταιρείας.

Αποσπώντας εγκωμιαστικά λόγια από τους δημοτικούς συμβούλους για την υψηλής ποιότητας ενημέρωση, ο πρόεδρος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου τής ΔΕΔΑΠΑΛ, Γιάννης Βατός, παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της εταιρείας.

Υποστηρίζοντας πως αφήνει «προίκα» για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο χρήματα ύψους 17 εκατ. ευρώ, ο κ. Βατός τόνισε πως η εταιρεία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καλώντας τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει τη ΔΕΔΑΠΑΛ με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς πρόκειται για έναν επαγγελματικό χώρο υψηλών απαιτήσεων, με τεράστιο όφελος προς τους πολίτες.

Ο Γιάννης Βατός ανέλυσε διεξοδικά όλες τις ενέργειες που έγιναν από το 2011 μέχρι και σήμερα από την εταιρεία και κατέστησαν το νησί της Λέσβου, σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στους πέντε καλύτερους νησιωτικούς ΦΟΣΔΑ.

Υποστηρίζοντας πως σήμερα λειτουργεί σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο με ένα ΧΥΤΑ και τέσσερις ΣΜΑ, ο πρόεδρος της εταιρείας στάθηκε στη σημασία της επικείμενης λειτουργίας ΧΥΤΑ στη θέση «Κλεφτόβιγλα». Ωστόσο, στάθηκε και στην αναγκαιότητα η ΔΕΔΑΠΑΛ να μείνει εκτός του «μικροπολιτικού» κάδρου το επόμενο διάστημα και να αντιμετωπιστεί από όλους με την ανάλογη σημασία και ιδιαιτερότητα του ρόλου της στο νησί.

«Νησί μηδενικών αποβλήτων»
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοτικών συμβούλων για τη λειτουργία της εταιρείας και κυρίως την επόμενη μέρα της, ο πρόεδρός της μίλησε για την «προίκα» που αφήνει το δικό του διοικητικό συμβούλιο, ύψους 17 εκατομμυρίων, τα 11 εκ των οποίων είναι εξασφαλισμένα για δράσεις που κατατέθηκαν εγκαίρως στο ΠΕΣΔΑ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πια ανοιχτές χωματερές, καλώντας τη δημοτική αρχή να παραδώσει στη ΔΕΔΑΠΑΛ και την ανακύκλωση, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως θα η εταιρεία θα καταφέρει να λειτουργήσει πολύ καλύτερα την όλη υπόθεση, υποστηρίζοντας πως το τωρινό σύστημα ανακύκλωσης ουσιαστικά δε λειτουργεί με την επιθυμητή απόδοση.
Στόχος, κατά το Γιάννη Βατό, είναι μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ η Λέσβος να γίνει ένα νησί μηδενικών αποβλήτων.

Αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επιτευχθεί προηγουμένως «συντονισμός πολλών φορέων και πολιτική σύνθεση, αλλά κυρίως τεχνογνωσία…».

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, από την πλευρά του, τόνισε πως με τη συνδρομή του Γιάννη Βατού η δημοτική αρχή έχει σήμερα μία πλήρη γνώση των θεμάτων της εταιρείας, για να πορευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εξής.

«Μέσω αυτού του τομέα, θέλουμε να εξοικονομήσουμε πόρους για να ελαφρύνουμε τους πολίτες μας και να χτίσουμε ένα “αύριο” μηδενικών ρύπων για το νησί μας…», είπε χαρακτηριστικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey