Ο Παναγιώτης Μακαρώνης κάνει το αγροτικό του στο Μεσότοπο, όπου είχε να μείνει γιατρός οκτώ χρόνια!

«Στελεχώνουμε χωριά, αποκτούμε εμπειρία»

05/12/2014 - 15:06

Στη Σκάλα Ερεσού, τη Φίλια, τον Πολιχνίτο, την Πέτρα, το Μεσότοπο και το Πλωμάρι τοποθετήθηκαν τον τελευταίο μήνα γιατροί που κάνουν το αγροτικό τους.

Στη Σκάλα Ερεσού, τη Φίλια, τον Πολιχνίτο, την Πέτρα, το Μεσότοπο και το Πλωμάρι τοποθετήθηκαν τον τελευταίο μήνα γιατροί που κάνουν το αγροτικό τους.

Ο Παναγιώτης Μακαρώνης, απόφοιτος της Ιατρικής Αθήνας, εργάστηκε ένα μήνα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου και από αυτή την εβδομάδα είναι στο Μεσότοπο, ενώ οι εφημερίες του γίνονται στο Κέντρο Υγείας Άντισσας.

«Πολλοί συνάδελφοι που ορκίστηκαν μαζί μου, τοποθετήθηκαν σε διάφορα μέρη της επαρχίας, ώστε να ολοκληρώσουν το αγροτικό τους», μας λέει ο Παναγιώτης, ο οποίος μάς εξηγεί ότι ανεξάρτητα από το αν το επέβαλλε η νομοθεσία, θα έκανε αγροτικό «μέχρι να ανοίξει η αναμονή» του.

Η «λίστα αναμονής» είναι η λίστα στην οποία τοποθετείται κάθε απόφοιτος Ιατρικής και βαστά από μερικούς μήνες έως και χρόνια… και σχετίζεται με την ειδικότητα που θα ακολουθήσει ο κάθε γιατρός. «Από τότε που συζητιέται το νομοσχέδιο, καλύπτονται πολλά κενά και με αυτό τον τρόπο στελεχώνονται τα χωριά με γιατρούς, ενώ αποκτούν και εμπειρίες», μας εξηγεί.

Πριν ξεκινήσουν το αγροτικό τους, οι γιατροί περνούν ένα μήνα από τα Επείγοντα Περιστατικά.

«Με βοήθησε πάρα πολύ το ότι έμεινα στο Νοσοκομείο, γιατί έμαθα πολλά πράγματα. Στην Ιατρική μαθαίνουμε περισσότερο τη θεωρία, παρά την πράξη», συμπληρώνει. Και τώρα; «Είμαι στο Μεσότοπο και κάνω επτά εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Άντισσας», μας λέει.

Γιατί Μεσότοπο, τον ρωτάμε, αφού πρώτα μαθαίνουμε ότι μέχρι τον Παναγιώτη δεν έχει μείνει μόνιμα γιατρός στο Μεσότοπο εδώ και οκτώ χρόνια!

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι στο Μεσότοπο είναι πολύ ευγενικοί και το σπίτι κατοικήσιμο, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας που θα μείνουμε 11 μήνες.

Επίσης ήθελα να ανήκω στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, όπου υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο Μεσοτόπου», εξηγεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey