Για να διορθωθούν τα λάθη στην Ενιαία Ενίσχυση 2014

Αγώνας δρόμου…

04/12/2014 - 17:09

Την Τρίτη το μεσημέρι άνοιξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, προκειμένου οι διαχειριστές των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης να καταχωρήσουν τις διορθώσεις.

Την Τρίτη το μεσημέρι άνοιξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, προκειμένου οι διαχειριστές των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης να καταχωρήσουν τις διορθώσεις.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιδοτήσεων της ΕΑΣ Λέσβου, Στράτος Κεφάλας, δήλωσε στο «Ε» πως το προσωπικό της Ένωσης εργάζεται σε διπλές βάρδιες προκειμένου να καταχωρηθούν στο σύστημα όλες οι διορθώσεις και να πληρωθούν οι παραγωγοί του νησιού τις επιδοτήσεις που δικαιούνται.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δουλεύουμε πρωί - απόγευμα, αν χρειαστεί θα δουλέψουμε τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, για να καταχωρηθούν όλες οι διορθώσεις. Καταχωρούμε τόσο τις διορθώσεις που μας έχουν επισημάνει οι παραγωγοί, όσοι και εκείνες που δεν τις έχουν επισημάνει οι παραγωγοί».

Διορθώσεις, για λογαριασμό των παραγωγών του, κάνει και το γραφείο του κ. Φλωρίδη.

Οι διορθώσεις που τώρα καταχωρούνται στο σύστημα, θα μειώσουν τον αριθμό των απλήρωτων παραγωγών και θα αυξήσουν κατά πολύ τα ποσά που θα εισπράξουν οι παραγωγοί της Λέσβου.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να λυθούν όλα τα προβλήματα στην παρούσα φάση. Συγκεκριμένα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το σύνολο των προβλημάτων που σχετίζονται με τους μη επιλέξιμους βοσκοτόπους και με σοβαρές επικαλύψεις στα δηλωμένα αγροκτήματα.

Δεδομένου ότι πέρασαν πάνω από 20 ημέρες από τη στιγμή που πληρώθηκε η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης για να ξεκινήσουν οι διορθώσεις, είναι άγνωστο αν τελικά η δεύτερη δόση της επιδότησης θα πληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Αν τηρηθεί αυτή η προθεσμία, σημαίνει πως το χρονικό περιθώριο για καταχώρηση των διορθώσεων θα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, λιγότερο από 10 ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τα 10,5 εκατ. ευρώ που μοιράστηκαν στους παραγωγούς της Λέσβου, τα 6,5 εκατ. ευρώ αναλογούν στους 13.500 πελάτες τής ΕΑΣ Λέσβου και τα υπόλοιπα τέσσερα στους πελάτες του γραφείου του κ. Φλωρίδη.

Έως χθες το απόγευμα δεν είχε βγει καμμία ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις άλλες εκκρεμότητες, όπως είναι οι επιδοτήσεις των προγραμμάτων Βιολογικής Γεωργίας, Βιολογικής Κτηνοτροφίας και η Εξισωτική Αποζημίωση.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Οργανισμού, γίνονται συνεχόμενες πληρωμές σε όσους έχουν ενταχθεί στα προγράμματα Νέων Αγροτών και Σχεδίων Βελτίωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey