Παπαρίσβας, Μολυβιάτης, Μουτζούρης, υποψήφιοι πρόεδροι στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Άνεμος ανανέωσης

28/11/2014 - 15:03

Η ολοκλήρωση των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης ανέδειξε πρώτο, με σημαντική διαφορά, τον Παναγιώτη Παπαρίσβα.

Η ολοκλήρωση των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης ανέδειξε πρώτο, με σημαντική διαφορά, τον Παναγιώτη Παπαρίσβα.

Παράλληλα, όμως, το Δ.Σ. ανανεώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα. Χθες έγινε η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των Παπαρίσβα και Πουλέλλη για να υπάρξει συμφωνία για την κατανομή των αξιωμάτων, ώστε μέχρι την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, που θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., να έχει επιτευχθεί προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα ονόματα τριών μελών του νέου Δ.Σ. συζητούνται ως υποψήφια για τη θέση του προέδρου.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Παπαρίσβα, Βαγγέλη Μολυβιάτη και Ιωάννη Μουτζούρη. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια να συμφωνηθεί η ανάδειξη ως προέδρου ενός εκ των τριών προαναφερομένων, ως προσώπου κοινής αποδοχής. Αν αυτή η προσπάθεια ευοδωθεί, εκτιμούμε πως θα είναι εύκολο να επιτευχθεί συμφωνία και για τις υπόλοιπες θέσεις τού Δ.Σ..

Η ανάδειξη του προέδρου του Συλλόγου είναι κρίσιμο ζήτημα, διότι είναι ο βασικός εκπρόσωπος σε σειρά επιτροπών και στην κοινωνία. Πολλές φορές ο πρόεδρος καλείται να πάρει θέση σε θέματα πριν συζητηθούν στο Δ.Σ., γι’ αυτό και ο εκάστοτε πρόεδρος είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να τοποθετείται με τρόπο που να εκφράζει όλα τα μέλη του συμβουλίου.

Πολύ σημαντικό στοιχείο στις φετινές εκλογές ήταν η μείωση της συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ψήφισαν μόλις 98 άτομα από τα 195 ενεργά μέλη του Συλλόγου. Στην κάλπη βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ άκυρο δεν υπήρξε κανένα. Στις εκλογές τού 2011 είχαν ψηφίσει 125 άτομα.

Το νέο συμβούλιο
Το νέο εννεαμελές Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης αποτελείται από τους Παναγιώτη Παπαρίσβα που έλαβε 61 ψήφους, Χριστόφα Πουλέλλη με 46 ψήφους, Χρήστο Καρίπη με 44 ψήφους, Κίμωνα Καζάζη με 41 ψήφους, Μπάμπη Αράπη με 40 ψήφους, Ιωάννη Μουτζούρη με 38 ψήφους, Ευάγγελο Μολυβιάτη με 37 ψήφους, Κωνσταντίνα Γονιδέλλη με 36 ψήφους και Αντώνιο Εγγλέζο με 35 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη τού Δ.Σ. είναι η Μαρία Βαμβακίτου με 30 ψήφους, ο Γιώργος Μαθιέλλης με 27 ψήφους και ο Αλέξανδρος Κοντής με 16 ψήφους.
Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία εκλέχθηκαν οι Παναγιώτης Παπαρίσβας με 59 ψήφους, Χριστόφας Πουλέλλης με 50 ψήφους, Κίμων Καζάζης με 40 ψήφους και αναπληρωματικός ο Μπάμπης Αράπης, με 36 ψήφους.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Κώστας Βραχνός, Βαγγέλης Φραγκουλάκης και Χαρίκλεια Ντουνιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey