Ο Σπ. Γαληνός συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, που έδειξε διάθεση να βοηθήσει στην υπόθεση του κολυμβητηρίου διερευνώντας σε πρώτη φάση τον… τρόπο

Στα χέρια του Ανδριανού…

28/11/2014 - 14:43

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση του κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης, έφυγε από τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, την Τετάρτη το πρωί στην Αθήνα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση του κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης, έφυγε από τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, την Τετάρτη το πρωί στην Αθήνα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Ο υφυπουργός, λαμβάνοντας διά ζώσης την ενημέρωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος από την έλλειψη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κολυμβητικής υποδομής, έδειξε κατ’ αρχήν θετική διάθεση να ασχοληθεί με την υπόθεση, εξετάζοντας τις δυνατότητες ένταξης νέου κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε στη χρηματοδότησή του μέσω ΣΔΙΤ.

Ωστόσο, ο δήμαρχος, παρά το ότι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα άκουσε από τον υφυπουργό, τόνισε στο «Ε» ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός μετά τη συνάντηση, υποστηρίζοντας πως μέλημά του είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση σε άμεσο χρονικό ορίζοντα των ναυταθλητών της Λέσβου.

Κι αυτό το σημείωσε λόγω του ότι ο υφυπουργός έδωσε πιθανότητες βοήθειας για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου μόνο υψηλών προδιαγραφών, με 50άρα πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, το οποίο είναι βέβαια όνειρο ετών για τον τόπο, αλλά σίγουρα θα πάρει αρκετό χρόνο…

Ο οποίος χρόνος, φυσικά, δεν είναι σύμμαχος για το ναυταθλητισμό της Μυτιλήνης, που ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο δε διαθέτει κολυμβητική υποδομή και κινδυνεύει να χάσει μία ολόκληρη γενιά αθλητών.

Συνδετικός κρίκος ο Βογιατζής
Με το ραντεβού που είχε μείνει σε εκκρεμότητα ουσιαστικά από τις 8 Νοεμβρίου, όταν και επρόκειτο ο υφυπουργός να βρεθεί στο νησί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, με ενέργειες του βουλευτή Λέσβου Παύλου Βογιατζή η πολυαναμενόμενη συνάντηση «κλείστηκε» τελικά για προχτές.

Ο δήμαρχος, λοιπόν, είχε τη δυνατότητα να εκθέσει το ζήτημα της Μυτιλήνης για μία ακόμη φορά, θέλοντας να διερευνήσει με αυτό τον τρόπο τη στάση της κυβέρνησης επάνω σε αυτό.

Ο υφυπουργός έδειξε από τη μεριά του ενδιαφέρον για την υπόθεση, αναγνωρίζοντας πως είναι αναγκαιότητα η κατασκευή ενός νέου κολυμβητηρίου και εκφράζοντας σε πρώτη φάση την πρόθεσή του να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου μεγάλου έργου.

«Βλέπει» Καρά Τεπέ
Μάλιστα ο υφυπουργός φέρεται να προκρίνει αυτήν τη στιγμή ως λύση την κατασκευή μόνο ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων, στον Καρά Τεπέ όπου υπάρχει η χωροθέτηση, και όχι κάποιο μικρότερων διαστάσεων κολυμβητήριο, με φούσκα ή ανοιχτό, που μπορεί βέβαια να δοθεί προς χρήση πολύ γρηγορότερα. Εξ άλλου, ο υφυπουργός εξήγησε πως θα εξετάσει τις δυνατότητες ένταξης του έργου για τη Μυτιλήνη είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είτε στη χρηματοδότησή του μέσω ΣΔΙΤ.

«Αυτό που καταγράφω στη συνάντησή μου αυτή, είναι η πρώτη καλή διάθεση του υφυπουργού να βοηθήσει. Βέβαια δεν υπάρχει κάποια δέσμευση, αλλά μία πολύ θετική αντιμετώπιση, που θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Έχουμε μία συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη συνάντηση αυτή και εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Παύλο Βογιατζή, που έκλεισε το ραντεβού με τον υφυπουργό», είπε στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου, καταθέτοντας τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση.

Προέχει κάτι το άμεσο…
Ωστόσο, επέμεινε πως για τον ίδιο προτεραιότητα είναι να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα του κολυμβητηρίου, υπογραμμίζοντας πως ανεξαρτήτως της συνάντησής του με τον υφυπουργό, για τον ίδιο προτεραιότητα είναι η εξεύρεση άμεσης λύσης, έστω και με μικρότερο κολυμβητήριο (33 x 25) με φούσκα, που είχε αναδείξει σε τελευταία τοποθέτησή του. «Δεν εφησυχάζουμε.

Έχω ξαναπεί πως για μένα είναι θέμα η γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος, με ένα έστω και μικρό κολυμβητήριο, είτε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, είτε στη Νεάπολη, που θεωρώ ότι πρέπει να αποτελεί ένα αθλητικό κέντρο. Οπότε βλέπουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία τη συνέχεια μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό, αλλά δε σταματάμε.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, προκειμένου να μη χαθεί μία ολόκληρη γενιά ναυταθλητών από τη σημερινή κατάσταση», κατέληξε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey