Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη κάλεσε τη Λέσβο να διεκδικήσει την είσοδό της στην κινεζική αγορά

Προοπτικές… γαμήλιου τουρισμού!

26/11/2014 - 15:46

Την ιδανική «πάσα» προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προοπτική ανάπτυξης… γαμήλιου τουρισμού και στη Λέσβο έδωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Ευγένιος Καλπύρης, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψής του στο λεσβιακό περίπτερο της έκθεσης «Pro China», που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου στην Κίνα.

Την ιδανική «πάσα» προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προοπτική ανάπτυξης… γαμήλιου τουρισμού και στη Λέσβο έδωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Ευγένιος Καλπύρης, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψής του στο λεσβιακό περίπτερο της έκθεσης «Pro China», που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου στην Κίνα.

Τονίζοντας πως το ενδιαφέρον της Κίνας για τον ελληνικό πολιτισμό και τα νησιά του Αιγαίου είναι πολύ ανεπτυγμένο, σε δηλώσεις του για τις προοπτικές εισόδου της κινεζικής αγοράς και στη Λέσβο, κατηύθυνε τους αρμόδιους φορείς να παρουσιάσουν τις δυνατότητες του νησιού για να υποδεχτούν γάμους από την απωανατολική χώρα!

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να θέσει τις βάσεις για το φιλόδοξο ετούτο άνοιγμα προς μία μεγάλη αγορά, που ήδη απορροφάται από την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Η αφορμή για την ανάδειξη του γαμήλιου τουρισμού από την Κίνα ως μίας σοβαρής προοπτικής και στη Λέσβο, δημιουργήθηκε από τον ίδιο το γενικό πρόξενο της Σαγκάης, Ευγένιο Καλπύρη, στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση «Pro China» που διεξήχθη στη Σαγκάη από τις 11 μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Η πρόσκληση του προξένου…
Ως γνωστόν, στην έκθεση συμμετείχαν με ενιαίο περίπτερο τα δύο οινοποιεία της Λέσβου «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου» της οικογένειας Πατερέλλη και «Μεθυμναίος Οίνος» του Γιάννη Λάμπρου και στην κοινή τους συνέντευξη με το γενικό πρόξενο προς τα τοπικά Μέσα της Λέσβου ο τελευταίος, γνωρίζοντας τις τάσεις της κινεζικής αγοράς, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού προς τα νησιά του Αιγαίου.

Σχολιάζοντας πως οι Κινέζοι θεωρούν «αδελφό πολιτισμό της Δύσης» αυτόν της Ελλάδας, ο γενικός πρόξενος προσκάλεσε ουσιαστικά τον αρμόδιο φορέα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να υποβάλει άμεσα πρόταση για την υποδοχή γάμων από την Κίνα και στη Λέσβο.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις αντίστοιχες διαδικασίες που ακολούθησαν οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης πριν από λίγα χρόνια και σήμερα αντλούν τα οφέλη ενός σημαντικού τουριστικού ρεύματος από την Κίνα, φιλοξενώντας γάμους στα νησιά της Κρήτης, της Σαντορίνης και της Ρόδου.

Υπόμνημα
Πώς αναμένεται να προωθηθούν οι όλες διαδικασίες για την ένταξη και της Λέσβου σε αυτό τον… γαμήλιο τουρισμό από την Κίνα; Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου «Οινοφόρος», Παντελής Πατερέλλης, που συναντήθηκε με το γενικό πρόξενο, υποστήριξε στο «Ε» πως έχει ενημερώσει ήδη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτισμού και Τουρισμού, για την υποβολή ενός πρώτου σχετικού υπομνήματος προς τον κ. Καλπύρη.

«Έχω ήδη ενημερώσει την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία υποδέχτηκε με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή και αναμένεται να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες στη συνέχεια. Το ότι ο ίδιος ο γενικός πρόξενος δεσμεύεται πως θα αναλάβει σε ένα μεγάλο βαθμό την προοπτική ένταξης και της Λέσβου στις περιοχές που υποδέχονται τους κινεζικούς γάμους, είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος, που δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πατερέλλης.

Εν τω μεταξύ, η Περιφέρεια σε πρώτη φάση αναμένεται να αποστείλει μία επιστολή προς το γενικό πρόξενο της Σαγκάης και σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα αξιοθέατα της Λέσβου, για να ξεκινήσει μία πρώτη επαφή με την αγορά της Κίνας, και τούτο επιβεβαιώνεται και από την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ωστόσο, ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται στη συνέχεια, όταν και η Περιφέρεια θα αναλάβει πράγματι να οργανώσει την προοπτική υποδοχής γάμων, διαμορφώνοντας μαζί με τους αρμόδιους φορείς τουρισμού του νησιού, τον επιχειρηματικό κόσμο (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.ά.) και το Δήμο Λέσβου ένα συγκεκριμένο πλάνο δραστηριοτήτων για τους Κινέζους επισκέπτες.

Ωστόσο, καταγράφεται στα θετικά η «θερμή» πρώτη προσέγγιση από πλευράς Περιφέρειας για την εξέλιξη του εγχειρήματος, που θα φανεί στην πορεία το αν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey