Συνεχίζονται οι έρευνες ανοικτά του Πλωμαρίου

Ένα κοριτσάκι δύο ετών ανάμεσα στους αγνοούμενους

23/11/2014 - 12:33

Συνεχίζεται και σήμερα από το πρώτο φως της ημέρας η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων αγνοούμενων  μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου.  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, το πολυεστερικό σκάφος που τους μετέφερε, χρώματος λευκού και μήκους έξι μέτρων, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, και βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. Συνολικά επέβαιναν 20 μετανάστες, 14 άντρες, 4 γυναίκες και 2 κορίτσια. 

Συνεχίζεται και σήμερα από το πρώτο φως της ημέρας η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων αγνοούμενων  μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, το πολυεστερικό σκάφος που τους μετέφερε, χρώματος λευκού και μήκους έξι μέτρων, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, και βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. Συνολικά επέβαιναν 20 μετανάστες, 14 άντρες, 4 γυναίκες και 2 κορίτσια.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση διάσωσης πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δεκατρία άτομα, ενώ δύο άτομα περισυνελέγησαν από το M/V «HIZΙR» σημαίας Μάλτας το οποίο είχε βρισκόταν στην περιοχή. Λίγο αργότερα κατά τις μεσημβρινές ώρες εντοπίστηκε από ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου  ένας ακόμα αγνοούμενος, ο οποίος αφού περισυνελέγη από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Πλωμαρίου και στη συνέχεια στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

 

Οι διασωθέντες είναι υπήκοοι Συρίας, ενώ στις αρχές υπεδείχθη ως διακινητής 36χρονος υπήκοος Ουζμπεκιστάν ο οποίος και συνελήφθη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey