Συνεργασία Δήμου, οδοντιάτρων

Στην τελική ευθεία το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

22/11/2014 - 16:04

Στην τελευταία φάση της αδειοδότησης από το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» βρίσκεται το Κοινωνικό Οδοντιατρείο που θα λειτουργήσει στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Στην τελευταία φάση της αδειοδότησης από το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» βρίσκεται το Κοινωνικό Οδοντιατρείο που θα λειτουργήσει στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Τον εξοπλισμό του οδοντιατρείου διέθεσε με προσφορά της πριν από λίγους μήνες η οδοντίατρος Γιασεμή Ταράνη, ενώ τα υλικά του οδοντιατρείου αποτελούν χορηγία της οικογένειας Θόδωρου και Παναγιώτη Τρύφωνος. Το όλο εγχείρημα είναι υπό την εποπτεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Να σημειωθεί πως ίδρυση Κοινωνικού Οδοντιατρείου σχεδίαζαν αρκετό καιρό πριν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Μάλιστα είχαν ήδη προμηθευτεί ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα από τη Θεσσαλονίκη τους προηγούμενους μήνες και βρίσκονταν στην αναζήτηση φόρμουλας λειτουργίας του ιατρείου.

Οι εξελίξεις όμως τους πρόλαβαν και η δωρεά της κ. Ταράνη στον Οργανισμό Αλληλεγγύης του Δήμου συνιστά μια ανέλπιστη λύση στο επιχειρούμενο εγχείρημα των οδοντιάτρων. Και αυτό γιατί, εκτός από το ζήτημα του εξοπλισμού, λύθηκε με τη συμβολή του Οργανισμού Αλληλεγγύης του Δήμου και το θέμα του χώρου στέγασης.

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά άπορους συνανθρώπους μας, παρέχοντάς τους θεραπευτικές επεμβάσεις, όπως είναι σφραγίσματα, εξαγωγές, απονευρώσεις κ.ά. Οι παροχές του θα εξαρτώνται και από τα διαθέσιμα υλικά, μιας και είναι γνωστό πως τα οδοντιατρικά αναλώσιμα είναι πανάκριβα.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Λαμπούσης είπε μιλώντας στο «Ε»: «Καταρχάς αξίζουν συγχαρητήρια στη συνάδελφο Γιασεμή Ταράνη για την κίνησή της. Μαζί με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου προχωράμε βήμα βήμα ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι εκκρεμότητες και να λειτουργήσει το οδοντιατρείο. Η ανταπόκριση των συναδέλφων είναι πραγματικά αξιέπαινη και μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε το ιατρείο χωρίς πρόβλημα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν κάτι που είχαμε και εμείς άλλωστε στα σκαριά και μας ήρθε ως ανέλπιστη εξέλιξη ένα έτοιμο ιατρείο».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτή η προσπάθειά μας θα προσφέρει ανακούφιση και έμπρακτη συμπαράσταση στους άπορους δημότες μας.

Ως γνωστόν, η στοματική υγεία είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την καλή υγεία του οργανισμού. Εμείς ως αυτοδιοίκηση, προσπαθούμε να είμαστε και σε αυτόν τον τομέα κοντά στους συνανθρώπους μας, μιας και μας είναι αδιανόητο να τους παρατήσουμε στο έλεος του Θεού που οι κυβερνώντες τούς άφησαν».

Πολλοί συμπολίτες μας επικρότησαν την πράξη της οδοντιάτρου Γιασεμής Ταράνη, η οποία είχε αναφέρει σχετικά με την απόφασή της μιλώντας στο «Ε»: «Όχι, σε καμιά περίπτωση δε μου πέρασε από το μυαλό να πουλήσω τον εξοπλισμό. Θεωρώ ότι σε αυτήν τη ζωή, όταν παίρνεις, πρέπει να δίνεις πίσω. Για μένα, εξάλλου, δεν είχε τόσο μεγάλη αξία να τα πουλήσω όσο το ότι μπόρεσα να τα δωρίσω.

Δε θεωρώ ότι όλα πουλιούνται. Δεν είναι όπως όταν έχεις ένα αυτοκίνητο και το πουλάς. Για μένα το οδοντιατρείο ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου, που δε μπορεί να εκτιμηθεί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey