Στο μικροσκόπιο εκατοντάδες αυτοκίνητα της γνωστής μάντρας στην Καλλονή

Στα ίχνη των κλεμμένων

22/11/2014 - 15:15

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση με τη μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή της Καλλονής. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το Φεβρουάριο βρέθηκαν στη συγκεκριμένη μάντρα δεκάδες κλεμμένα οχήματα τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, μετά από αλλοίωση στους αριθμούς πλαισίων θα πωλούνταν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση με τη μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή της Καλλονής. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το Φεβρουάριο βρέθηκαν στη συγκεκριμένη μάντρα δεκάδες κλεμμένα οχήματα τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, μετά από αλλοίωση στους αριθμούς πλαισίων θα πωλούνταν.

Την τακτική αυτή ακολουθούσε για αρκετό καιρό ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σύμφωνα με τις τότε επίσημες ανακοινώσεις, και το μέλημα των αρχών είναι να εντοπίσουν όλα τα κλεμμένα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν από την επιχείρηση.

Είκοσι δύο κλεμμένα οχήματα που είχαν εντοπιστεί εντός της μάντρας έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Το βάρος των ερευνών έχει πέσει στα οχήματα που έχουν πουληθεί τα τελευταία χρόνια. Η αστυνομία ελέγχει μια λίστα με πάνω από 500 οχήματα για τα οποία διερευνάται αν είναι κλεμμένα.

Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των οχημάτων τα οποία θα αναγκαστούν να επιστρέψουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες τους στους πραγματικούς ιδιοκτήτες από τους οποίους κλάπηκαν.
Εκτιμήσεις από έμπειρους αστυνομικούς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτά να ξεπεράσουν τα 100!

Μέχρι στιγμής μάλιστα έχουν εντοπιστεί 10 κλεμμένα οχήματα στη Μυτιλήνη, τα οποία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στους πραγματικούς τους ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και περιπτώσεις που διαπιστώθηκε πως αυτοκίνητα που είχαν πουληθεί από τη μάντρα και είναι κλεμμένα, οι νέοι ιδιοκτήτες τους να τα έχουν πουλήσει ή να τα έχουν ανταλλάξει.

Οι περιπτώσεις σαν αυτές είναι αρκετές, κάτι που προβληματίζει τους αστυνομικούς και περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται στα ίχνη των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Οι έρευνες διεξάγονται και σε περιοχές εκτός νησιού, ενώ έχει ζητηθεί αρωγή και από άλλη υπηρεσία για να «τρέξει» πιο γρήγορα και αποτελεσματικά την έρευνα.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, που έχουν αναλάβει την έρευνα, έχουν ήδη προβεί σε έναν πρώτο διαχωρισμό των υποθέσεων για τα οχήματα που έχουν πουληθεί και βρίσκονται στο νησί και για τα υπόλοιπα που πουλήθηκαν σε άλλες περιοχές και θα ενημερώσουν τις εκεί αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο όγκος της δουλειάς είναι τέτοιος που δεν αποκλείεται η συνδρομή αστυνομικών από την Αθήνα, όπως είχε γίνει και όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Σε εξέλιξη είναι και ο έλεγχος για οικονομικά και φορολογικά αδικήματα.

Στελέχη του ΣΔΟΕ ξεσκονίζουν βιβλία, τιμολόγια και έγγραφα που βρέθηκαν στη μάντρα, αναζητώντας στοιχεία για εικονικές συναλλαγές και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Πώς δρούσαν
Πλήρη εικόνα της δράσης των μελών του κυκλώματος έχει η αστυνομία. Ο 40χρονος υπεύθυνος λειτουργίας της μάντρας θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Αρχικά αγόραζε κατεστραμμένα ή τρακαρισμένα αυτοκίνητα, τόσο από τη Λέσβο όσο και εκτός νησιού, στη συνέχεια «παράγγελνε» από συμμορία στην Αθήνα κλεμμένα αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και μοντέλου με τα κατεστραμμένα που είχε προμηθευτεί.

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες, τα οχήματα παραλάμβανε ο ίδιος ο 40χρονος από το πλοίο της γραμμής και τα μετέφερε με φορτηγό όχημα στη μάντρα. Μόλις τα κλεμμένα οχήματα έφταναν στη μάντρα, αναλάμβαναν δουλειά ο 31χρονος Πακιστανός που δούλευε εκεί αλλά και ο 31χρονος ιδιοκτήτης φανοποιείου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αφαιρούσαν τα πλαίσια από τα κατεστραμμένα και τρακαρισμένα οχήματα, τοποθετούσαν σ’ αυτά κινητήρα και ανταλλακτικά από τα κλεμμένα και ήταν πλέον έτοιμα, με χαρτιά και «καθαρά» για να πουληθούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey