Ο Δήμος, μετά την ανατροπή των δεδομένων από την ΑΔΑ, αναμένεται να εξετάσει όλες τις νομικές πτυχές για «Κήπο» και το πάρκο «Καραπαναγιώτη»

Εν αναμονή…

22/11/2014 - 14:56

Στον απόηχο της αποκάλυψης του «Ε» για την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανανέωση των συμβάσεων στους μισθωτές των δημοτικών αναψυκτηρίων του «Κήπου» και του πάρκου «Καραπαναγιώτη», η δημοτική αρχή κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της.

Στον απόηχο της αποκάλυψης του «Ε» για την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανανέωση των συμβάσεων στους μισθωτές των δημοτικών αναψυκτηρίων του «Κήπου» και του πάρκου «Καραπαναγιώτη», η δημοτική αρχή κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της.

Δεδομένου ότι καλείται να «τρέξει» στο εξής την υπόθεση και να δρομολογήσει βάσει του νόμου καθοριστικές εξελίξεις για το μέλλον των δύο μισθωμάτων-«φιλέτο» για τη δημοτική περιουσία, βρίσκεται προς το παρόν σε στάδιο αναμονής, περιμένοντας και την κοινοποίηση της απόφασης σε όλους τους εμπλεκομένους.

Άλλωστε, σύμφωνα με την απόφαση, δίνεται και στους επιχειρηματίες, που τινάσσονται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στον αέρα, η δυνατότητα προσφυγής τους κατά της απόφασης.
Σε επικοινωνία του «Ε» με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο ίδιος απέφυγε να κάνει προς το παρόν κάποιο σχόλιο, τονίζοντας πως η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί και να εξεταστούν όλες οι νομικές πτυχές της πριν προχωρήσει σε αποφάσεις η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ισχυρίζεται πως ακόμα δεν έχει παραλάβει ο Δήμος την ακυρωτική απόφαση της ΑΔΑ, για να προχωρήσει ακολούθως στην κοινοποίησή της στους άμεσα εμπλεκομένους.

Δικαίωμα προσφυγής
Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα αναγράφει η απόφαση της ΑΔΑ, από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί αυτή στους Στρατή Καραμπάση για τον «Κήπο» και Άγγελο Παλαμουτσή για το πάρκο «Καραπαναγιώτη», τους δίνεται η δυνατότητα προσφυγής τους ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής «εντός ενός μήνα από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής ο ενδιαφερόμενος».

Και είναι φανερό πως και οι επιχειρηματίες που θίγονται από την απόφαση αυτή θα επιδιώξουν να διατηρήσουν δια της νομικής οδού τα μισθώματα που τους ανανεώθηκαν, «πατώντας» και στο ότι επένδυσαν χρήματα για τη διαμόρφωση των χώρων τους.

Ωστόσο, ανεξάρτητα αυτού, είναι σαφές πως η δημοτική αρχή θα αποκαταστήσει, ευκαιρίας δοθείσης, όλες τις «ανορθογραφίες» που υπάρχουν στα μισθώματα και στις αυθαίρετες κατασκευές που χρήζουν άμεση νομιμοποίηση, όπως επεσήμανε ο μέχρι πρότινος αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός σε δηλώσεις του στο προχθεσινό σχετικό ρεπορτάζ του «Ε».

Άλλωστε, το κύριο ζήτημα της όλης υπόθεσης αυτήν τη στιγμή δεν είναι η ακύρωση της ανανέωσης της σύμβασης στους σημερινούς επιχειρηματίες, αλλά ουσιαστικά η νομιμοποίηση του μισθίου με τη διευθέτηση των αυθαίρετων κατασκευών. Και τούτο είναι κάτι που τίθεται σε προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση από το δήμαρχο Λέσβου, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Αυτό που μένει να ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή είναι το τι ακριβώς πρόκειται να κάνει στο μεσοδιάστημα. Και ειδικότερα, στο αν θα προχωρήσει στο προσωρινό σφράγισμα των αναψυκτηρίων και στο πώς θα δρομολογήσει τη νέα δημοπρασία και κάτω υπό ποιους όρους…

Αλλά για την εξέλιξη όλων αυτών των πραγμάτων, ο δήμαρχος απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο, πριν λάβει, όπως είπε χαρακτηριστικά, επίσημα την απόφαση στα χέρια του και πριν ενημερωθεί πλήρως για τις οικονομικές οφειλές που υπάρχουν από τους μισθωτές και για την τήρηση των ρυθμίσεων που έχουν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Θα εξετάσουμε το συμφέρον του δήμου μας, όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και θα κινηθούμε σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. Αυτό είναι δεδομένο...» κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey