Η δημοτική αρχή για το κόστος, τον κατασκευαστή και άλλα σχετικά με τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου

Διευκρινίσεις για το… mytilene.gr

22/11/2014 - 14:49

Η δημοτική αρχή του Σπύρου Γαληνού απάντησε χθες μέσω του γραφείου Τύπου, θέλοντας να ενημερώσει λεπτομερώς για το κόστος της νέας ιστοσελίδας για το Δήμο Λέσβου, τον κατασκευαστή της αλλά και τους πόρους μέσω των οποίων προωθήθηκε η δημιουργία της.

Η δημοτική αρχή του Σπύρου Γαληνού απάντησε χθες μέσω του γραφείου Τύπου, θέλοντας να ενημερώσει λεπτομερώς για το κόστος της νέας ιστοσελίδας για το Δήμο Λέσβου, τον κατασκευαστή της αλλά και τους πόρους μέσω των οποίων προωθήθηκε η δημιουργία της.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγες ημέρες τέθηκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του Δήμου, που κόστισε κάτι παραπάνω από 114.000 ευρώ.

Η είδηση της αναβάθμισης αυτής σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους πολίτες, και ιδιαίτερα από εκείνους που είναι συστηματικοί χρήστες του διαδικτύου.

Η ανακοίνωση του Δήμου, λοιπόν, καταρχάς θέλει να διευκρινίσει πως 114.000 ευρώ δεν δαπανήθηκαν μόνο για την καθ’ αυτή κατασκευή της ιστοσελίδας, αλλά και για την ανάπτυξη μέσω του portal και άλλων δράσεων, όπως για την ανάπτυξη μίας δυναμικής τουριστικής εφαρμογής, την ενοποίηση όλων των θεματικών των προηγούμενων καποδιστριακών δήμων σε ένα ενιαίο portal για το Δήμο της Λέσβου και για την εκπαίδευση των χρηστών.

Οι δράσεις αυτές που εντάχθηκαν στη νέα ιστοσελίδα χρηματοδοτήθηκαν εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και παροχή ψηφιακών υπηρεσιών», που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, και υλοποιήθηκαν από την εταιρεία IMC Διαχείριση Πληροφοριών και Επικοινωνιών Α.Ε. με υπεργολάβο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Και… lesvos.gr
Σε ό,τι αφορά τώρα το σημερινό περιεχόμενο της ιστοσελίδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, αυτό βασίστηκε στον προηγούμενο ιστότοπο, ο οποίος αφορούσε τον πρώην Δήμο Μυτιλήνης και βελτιώθηκε αισθητικά και τεχνολογικά.

Παρ’ όλα αυτά, σύντομα αναμένεται να γίνουν νέες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί το περιεχόμενο του ιστοτόπου και να προβληθεί το σύνολο των περιοχών της Λέσβου.
Στην ανακοίνωση, τέλος, σημειώνεται ότι ο ιστότοπος του Δήμου Λέσβου βελτιώνεται συνεχώς.

Γι’ αυτό και οι επισκέπτες μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους όσον αφορά το περιεχόμενο του site στην υφιστάμενη ηλεκτρονική διεύθυνση. Στα πιο σημαντικά, ωστόσο, καταγράφεται η αναγκαία προσπάθεια -όπως έχει επισημανθεί πολλάκις- αλλαγής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστοχώρου που σήμερα παραπέμπει μόνο στη Μυτιλήνη (www.mytilene.gr).

Έτσι, σύμφωνα με το Δήμο, αναμένεται σύντομα να μετονομαστεί σε www.lesvos.gr ή dimoslesvou.gr ώστε να αντιπροσωπεύει το σύνολο του Δήμου Λέσβου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey