Ο Δήμος έχει έτοιμες τις μελέτες και τα τεχνικά δελτία για έργα στην περιφέρεια και χτυπά την πόρτα του προγράμματος «Μπαλτατζής»

Προτάσεις για δέκα έργα

21/11/2014 - 16:20

Έχοντας προετοιμάσει για πρώτη φορά από μόνος του τα τεχνικά δελτία, ο Δήμος Λέσβου είναι έτοιμος να υποβάλει πρόταση για δέκα συνολικά έργα, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έχοντας προετοιμάσει για πρώτη φορά από μόνος του τα τεχνικά δελτία, ο Δήμος Λέσβου είναι έτοιμος να υποβάλει πρόταση για δέκα συνολικά έργα, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται πως όλα τα έργα αφορούν την… περιφέρεια του Δήμου, με τη δημοτική ενότητα Καλλονής να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις προτάσεις για έργα πολιτισμού και αθλητισμού. Ωστόσο, υποβλήθηκαν προτάσεις για παρεμβάσεις και για αγροτική οδοποιία.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστα Κατσαρό, η δημοτική αρχή θέτει πλέον σε πλήρη εξέλιξη τον προγραμματισμό νέων έργων.

Αναλυτικότερα, σε πλήρη επιβεβαίωση του προ ενός μήνα ρεπορτάζ του «Ε», όπου καταγράφτηκε η πρόθεση για την εκπόνηση μελετών προκειμένου να προωθηθεί η ανακαίνιση και αναβάθμιση του δημοτικού θεάτρου της Καλλονής και του παιδικού σταθμού της κωμόπολης, αμφότερες οι μελέτες ολοκληρώθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου πριν από λίγες ημέρες.

Ακολούθως αυτές προωθήθηκαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστα Κατσαρό και μέχρι την 1 Δεκεμβρίου αναμένεται πλέον η υποβολή της πρότασης και για τα δύο έργα για τη χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα είχε ανοίξει πριν ενάμιση μήνα και η δημοτική αρχή φαίνεται πως κινήθηκε αποτελεσματικά για να αδράξει την ευκαιρία χρηματοδότησης.  Η πρωτοβουλία για τα δύο αυτά έργα ανήκε στο γεωγραφικό αντιδήμαρχο της Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος συνεργάστηκε τόσο με τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου όσο και με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους για τα δύο αυτά έργα Κώστα Αστυρακάκη (Πολιτισμού) και Αναστασία Αντωνέλλη (Κοινωνική Προστασία). «Νομίζω ότι καταφέραμε, με συντονισμένες προσπάθειες όλων των συναρμοδίων αντιδημάρχων, να τελειώσουμε τις μελέτες, όπως είχαμε δεσμευτεί, και πλέον βάζουμε τις βάσεις για την προώθηση δύο σημαντικών έργων πολιτισμού για την Καλλονή» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρος στο «Ε».
 
Τα έργα στην Καλλονή
Υπενθυμίζεται ότι η προοπτική ανακαίνισης και αναβάθμισης καταρχάς του δημοτικού θεάτρου περιλαμβάνει επισκευές στα δομικά στοιχεία του κτηρίου, που έχουν υποστεί διάβρωση από την υγρασία και από το πέρασμα των χρόνων, εγκατάσταση πυρασφάλειας, νέες ηχητικές εγκαταστάσεις, αντικατάσταση της σκηνής του θεάτρου και φυσικά εργασίες ανακαίνισης στο σύνολο των κτηριακών εγκαταστάσεών του.

Σε ό,τι αφορά τον παιδικό σταθμό της Καλλονής, η μελέτη που εκπονήθηκε περιλαμβάνει επισκευή της προβληματικής του στέγης και σημαντικές παρεμβάσεις στις κτηριακές του εγκαταστάσεις, ενώ το κόστος των δύο έργων αναμένεται να φτάσει τις 300.000 ευρώ το καθένα.

Γήπεδα και αγροτική οδοποιία
Ωστόσο, στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» αναμένεται να υποβληθούν προτάσεις και για δύο έργα αθλητισμού, καθώς ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού τάπητα τόσο στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Σκάλας Καλλονής όσο και σε εκείνο του Μεσοτόπου και προωθήθηκαν και οι δύο περιπτώσεις αρμοδίως.

Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής για το πρόγραμμα που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην επικαιρότητα αφορούν και για έργα που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιφέρειας του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, υποβάλλεται πρόταση για ανάπτυξη αγροτικής οδοποιίας στις αγροτικές περιοχές Πλαγιάς-Τρύγωνα, Ιππείου-Συκούντας, Σκουτάρου-Τζιχράντας και Λαφιώνας-Μαυρόκαμπου. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, τέλος, αναμένεται να υποβληθεί πρόταση και για την κατασκευή πλατείας στο Ίππειος.

«Είναι σημαντικό το ότι ο Δήμος κατάφερε για πρώτη φορά από μόνος του να φτιάξει τα τεχνικά δελτία. Νομίζω ότι εργαστήκαμε μεθοδικά και είμαστε σε θέση να υποβάλουμε πλέον τις προτάσεις μας για δέκα σημαντικά έργα για την περιφέρεια του Δήμου μας. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταφέρουμε να εντάξουμε όλα αυτά τα έργα.

Αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την απάντηση, συνεχίζοντας τον προγραμματισμό μας και ενόψει άλλων προγραμμάτων…» σχολίασε χαρακτηριστικά για όλα τα έργα που χτυπούν την πόρτα του «Μπαλτατζή» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey