Βγαίνει στον αέρα η Κοινωφελής Εργασία για 239 θέσεις πεντάμηνης εργασίας στο Δήμο Λέσβου

Από σήμερα οι αιτήσεις

21/11/2014 - 15:42

«Ξεκλείδωσε» και επισήμως η έναρξη της υλοποίησης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης 239 ανέργων, ηλικίας από 29 έως 66 ετών, στο Δήμο Λέσβου με πεντάμηνη σύμβαση.

«Ξεκλείδωσε» και επισήμως η έναρξη της υλοποίησης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης 239 ανέργων, ηλικίας από 29 έως 66 ετών, στο Δήμο Λέσβου με πεντάμηνη σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να βγει στον αέρα και η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων.

Ας σημειωθεί ότι στο νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να προσληφθούν 50.000 άνεργοι, εκ των οποίων οι 576 θα απορροφηθούν από τους δήμους του βορείου Αιγαίου και οι 239 εξ αυτών στο Δήμο Λέσβου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η αίτηση του Δήμου Λέσβου από την προηγούμενη δημοτική αρχή για το εν λόγω πρόγραμμα ήταν για την πρόσληψη περίπου 600 ανέργων, με τη νέα δημοτική αρχή να εκτιμά, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, πως στη χειρότερη περίπτωση θα προσλαμβάνονταν τουλάχιστον 400 υπάλληλοι.

Ο τελικός αριθμός των μόλις 239, ωστόσο, ήταν απογοητευτικός και αλλάζει πλέον τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε προσωπικό.

Δυσκολεύει ο προγραμματισμός
«Η αρχική μας ενημέρωση για την πρόσληψη 239 υπαλλήλων ήταν όντως πολύ κατώτερη αυτού που περιμέναμε.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι και είμαστε αναγκασμένοι να πορευτούμε με αυτά τα νέα δεδομένα…» σχολίασε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστας Κατσαρός. Από τις 239 τώρα θέσεις, για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την Παρασκευή, οι 191 αφορούν υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπόλοιποι τεχνικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

«Πρόθεσή μας είναι, έστω και με αυτούς τους υπαλλήλους, να ενισχύσουμε και τις δημοτικές ενότητες Πέτρας, Μολύβου, Αγιάσου και Μανταμάδου, που έχουν αυτήν τη στιγμή ελλείψεις σε σχέση με άλλες δημοτικές ενότητες.

Ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε από ποιες δημοτικές ενότητες θα γίνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο αυτήν τη στιγμή για τον προγραμματισμό μας για την κάλυψη των αναγκών μας.

Εξάλλου είναι κατανοητό ότι για έναν άνεργο, που θα κάνει αίτηση στο πρόγραμμα για πεντάμηνη εργασία και θα διαμένει στη Μυτιλήνη, είναι δύσκολο για παράδειγμα να μετακινηθεί στο Μόλυβο…» σχολίασε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey