Στη συγκρότηση παρατάξεων σε εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες προχωρά το κόμμα

Ο Μάντζαρης συντονιστής στο ΣΥΡΙΖΑ

21/11/2014 - 14:51

Ένα σφιχτό όργανο, καθαρά συντονιστικού χαρακτήρα, θα είναι το νέο τριμελές συντονιστικό γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Ένα σφιχτό όργανο, καθαρά συντονιστικού χαρακτήρα, θα είναι το νέο τριμελές συντονιστικό γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Η εκλογή των μελών του οργάνου έγινε το βράδυ της Τετάρτης από τα 23 μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Συντονιστής εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μάντζαρης, που ήταν και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση αυτή, αναπληρώτρια του αναδείχθηκε η Εριφύλη Χιωτέλλη, ενώ τρίτο μέλος στο συντονιστικό γραφείο είναι ο Νίκος Χρυσάφης. Να σημειωθεί πως ο κ. Μάντζαρης είχε διατελέσει γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ το 2000.

Χθες το απόγευμα, ο κ. Μάντζαρης δήλωσε στο «Ε» πως ήταν απόφαση της συνδιάσκεψης η εκλογή ενός ολιγομελούς συντονιστικού γραφείου, ο ρόλος του οποίου θα είναι καθαρά συντονιστικός, καθώς θα διαχέει τη δουλειά σε όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Ν.Ε., αναμένεται να γίνει η κατανομή αρμοδιοτήτων στα μέλη της. Κύρια αποστολή του οργάνου θα είναι η υλοποίηση της απόφασης της νομαρχιακής συνδιάσκεψης του κόμματος, η οποία έθεσε ως κεντρικό στόχο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο όχι μόνο πρώτη εκλογικά πολιτική δύναμη, αλλά να αποκτήσει την ουσιαστική πολιτική ηγεμονία στο νησί.

Τα άμεσα καθήκοντα που προσδιόρισε η νομαρχιακή συνδιάσκεψη είναι να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη δουλειά που κάνει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο της εργασίας και της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Να προχωρήσει επίσης με πιο γρήγορα βήματα στη συγκρότηση του ΜΕΤΑ (πρόκειται για τη συνδικαλιστική παράταξη που έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) στη Λέσβο. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στον ιδιωτικό τομέα, στους χώρους της επισφαλούς εργασίας, με τη δημιουργία πρωτοβάθμιων σωματείων.

Επίσης, υπογραμμίζεται η ανάγκη να γίνει προσπάθεια οργάνωσης των ανέργων. Στο δημόσιο τομέα προκρίνεται η ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας αναζωογόνησης των πρωτοβάθμιων σωματείων. Στον αγροτικό τομέα, θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση της δουλειάς του κόμματος με την ίδρυση συνδικαλιστικής παράταξης στο χώρο των αγροκτηνοτρόφων.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην ενίσχυση της συνδικαλιστικής παρουσίας του κόμματος στους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, με τη συγκρότηση συνδικαλιστικής παράταξης στο χώρο και παρουσία στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

Μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στη δουλειά που κάνουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα πιο φτωχά τμήματα της κοινωνίας, στις φτωχογειτονιές της πόλης και στα μικρά χωριά, όπου ζουν πολλοί και πολλές που έχουν ανάγκη τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επίσης, στην απόφαση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας. Τίθεται ως προτεραιότητα η δημιουργία ενιαίων μετώπων (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές) στην πόλη και στα χωριά της Λέσβου, στα ζητήματα της παιδείας (συγχωνεύσεις σχολείων, σχολική στέγη, αξιολόγηση, μεταφορά μαθητών, σχολική διαρροή) αλλά και στα ζητήματα της υγείας (εργαζόμενοι στην υγεία, ασφαλισμένοι, αυτοδιοίκηση).

Επιπρόσθετα, τέθηκε ως στόχος να υπάρξει αυτόνομη παρέμβαση στα ζητήματα του πολιτισμού στην ύπαιθρο της Λέσβου αλλά και στον τομέα του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, για τον τομέα του αθλητισμού αποφασίσθηκε η συγκρότηση ειδικής θεματικής ομάδας της Ν.Ε.

Θα γίνει ειδική δουλειά για την οργανωμένη παρουσία της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό μέσα στα ερασιτεχνικά σωματεία και στους αθλητικούς συλλόγους. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσθηκε η συγκρότηση ειδικής θεματικής της ΝΕ για τον αθλητισμό.

Σε ό,τι αφορά την σχέση του κόμματος με τα μέσα ενημέρωσης, η απόφαση κάνει λόγο για ιδιόρρυθμο «εμπάργκο» που εφαρμόζεται σε βάρος του κόμματος από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. «Είναι επιτακτικό καθήκον να δούμε τη δική μας παρέμβαση στο χώρο. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η παρουσία του κομματικού μας σταθμού “105,5 στο κόκκινο” στα ερτζιανά της Λέσβου, είναι απαραίτητη.

Στην ίδια κατεύθυνση, να εξετάσουμε την επανέκδοση του “Πολίτη” και την επαναδραστηριοποίηση της Αστικής “Στα Μπλόκια” σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση, με όρους οικονομικής αυτοδυναμίας και αυτάρκειας» αναφέρεται χαρακτηριστική στην απόφαση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey