Συνεχείς έλεγχοι της ΔΕΗ και στη Λέσβο

Κρούσματα ρευματοκλοπής

18/11/2014 - 14:17

Διαρκή και επισταμένη είναι η προσπάθεια των συνεργείων τού ΔΕΔΔΗΕ και στη Λέσβο για τον έλεγχο των καταμετρητών ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αιτία είναι το φαινόμενο της ρευματοκλοπής που εμφανίζει έντονα αυξητικές τάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαρκή και επισταμένη είναι η προσπάθεια των συνεργείων τού ΔΕΔΔΗΕ και στη Λέσβο για τον έλεγχο των καταμετρητών ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αιτία είναι το φαινόμενο της ρευματοκλοπής που εμφανίζει έντονα αυξητικές τάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ελέγχων στα ρολόγια του νησιού δείχνουν πως τα κρούσματα τον τελευταίο χρόνο είναι αυξημένα, παραμένοντας όμως σε χαμηλό αριθμό, αφού δεν ξεπερνούν τα 20 για όλο το νησί της Λέσβου.

Πάντως, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, όπως διαβεβαιώνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΔΕΔΔΗΕ, λέγοντας πως αργά ή γρήγορα οι δράστες εντοπίζονται και πληρώνουν το «κλεμμένο» ρεύμα βάσει προηγούμενων καταναλώσεων, και ταυτόχρονα ασκείται μήνυση εναντίον τους.

Δεν εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για τα κρούσματα ρευματοκλοπών στη Λέσβο υπηρεσιακοί παράγοντες του ΔΕΔΔΗΕ, τονίζοντας πως τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί, είναι ελάχιστα και αφορούν ειδικές περιπτώσεις καταναλωτών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιοι εργάτες ή και κάποιοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί για λίγους μήνες και στη συνέχεια φεύγουν.

Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, το κόστος θα το επωμιστεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή της επιχείρησης.
«Ο κόσμος καταλαβαίνει πως μια τέτοια απάτη αργά ή γρήγορα θα πιαστεί. Πέρα από τις καταμετρήσεις των ρολογιών, πραγματοποιούμε και εμείς ελέγχους τακτικούς και φυσικά έρχονται και συνεργεία από την Αθήνα.

Αν πιαστεί κάποιος, πληρώνει την ίδια ποσότητα ρεύματος που είχε καταναλώσει τα προηγούμενα χρόνια για την ίδια περίοδο και ασκείται και μήνυση», δηλώνει ο διευθυντής τού ΔΕΔΔΗΕ Λέσβου, Κωνσταντίνος Ζήσης.

Υπάρχουν δόσεις
Οι πιο πάνω διαπιστώσεις σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι καταναλωτές να καταβάλλουν την οφειλή τους σε δόσεις προκειμένου να γλυτώνουν τη διακοπή ρεύματος, τους απομακρύνουν από το να πάρουν το ρίσκο και να «πειράξουν» το ρολόι.

Άλλωστε η πιο συνηθισμένη μορφή της ρευματοκλοπής ήταν αυτή της παράνομης επανασύνδεσης του ρολογιού. Πλέον η ΔΕΗ προσφέρει εύκολα διακανονισμούς, αφήνοντας πολλά περιθώρια σε έναν καταναλωτή μέχρι να του κόψει την παροχή.

Για το ζήτημα, ενημέρωση έχει γίνει από τη ΔΕΗ και προς τους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους. Συγκεκριμένα, στελέχη τού ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν πως οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια παρέμβαση σε μετρητή, ευθύνες φέρει και αυτός που την πραγματοποίησε. Επίσης τονίστηκε πως μια τέτοια διαδικασία είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα όποιου επιχειρήσει να παρέμβει σε οποιονδήποτε μετρητή.

Στους ηλεκτρολόγους τονίστηκε πως σε καμμία περίπτωση δε θα πρέπει να κάνουν κάποια τέτοια παρέμβαση εάν τους ζητηθεί και αν διαπιστώνουν τέτοια κρούσματα, να ειδοποιούν το ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, αν κάποιος τούς απευθυνθεί και τους ρωτήσει για μια τέτοια περίπτωση, το μόνο που θα πρέπει να τον συμβουλέψουν, είναι για το πόσο επικίνδυνο είναι. Φυσικά, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΔΕΔΔΗΕ ήταν απόλυτα κατηγορηματικοί μιλώντας σε εμάς, λέγοντας πως για κανένα λόγο δεν πρέπει να παρεμβαίνει κανείς στους μετρητές ρεύματος, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey