Γιορτή και στη Θεσσαλονίκη

14/11/2014 - 20:44

Την επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου γιόρτασαν την περασμένη Κυριακή και οι Λέσβιοι της Θεσσαλονίκης.

Την επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου γιόρτασαν την περασμένη Κυριακή και οι Λέσβιοι της Θεσσαλονίκης.

Η δοξολογία έγινε στο ναό της του Θεού Σοφίας παρουσία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργου Ορφανού, του προέδρου του Συλλόγου Λημνίων Θεσσαλονίκης, Χρήστου Μαντά, του προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομήδειας, Δημήτρη Χατζηαγγελίδη, και φυσικά του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Δ. Κουτλή, και των μελών του συμβουλίου, με τη συμμετοχή πολλών Λέσβιων και φίλων της Λέσβου.

Μέσα στην εκκλησία βρισκόταν η σημαία και το λάβαρο με την εικόνα της Λέσβου στα χέρια των βρακοφόρων νέων του Συλλόγου, ενώ χοροστάτησε ο Λέσβιος, από το Μεσαγρό, μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος Αβαγιαννός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Βασίλειος Λαγουτάρης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής, του εθνάρχη Βενιζέλου και του Παύλου Κουντουριώτη, στα γεγονότα που εξελίχθηκαν από τις 8 Νοεμβρίου 1912 έως τη νικηφόρο μάχη του Κλαπάδου το Δεκέμβριο του 1912.

Στη συνέχεια, τιμήθηκαν οι πεσόντες για την απελευθέρωση της Λέσβου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey