Η δημοτική αρχή διώχνει (επιτέλους) και τα προς πώληση αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης

Έκθεση… μεταχειρισμένων στον Καρά Τεπέ!

31/10/2014 - 22:11

Την υπόθεση που «άγγιξε» η επιχείρηση του Δήμου για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, φαίνεται πως παίρνει πλέον πολύ πιο ζεστά η δημοτική αρχή, με στόχο την απομάκρυνση και όλων των προς… πώληση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που κάνουν «βιτρίνα» εδώ και χρόνια σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Την υπόθεση που «άγγιξε» η επιχείρηση του Δήμου για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, φαίνεται πως παίρνει πλέον πολύ πιο ζεστά η δημοτική αρχή, με στόχο την απομάκρυνση και όλων των προς… πώληση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που κάνουν «βιτρίνα» εδώ και χρόνια σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αυτεπιστασίας, Γιάννης Αμπουλός, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου χώρου όπου θα εκτίθενται τα αυτοκίνητα ιδιωτών που είναι προς πώληση, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στον Καρά Τεπέ, μπροστά από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

«Είναι δεδομένο πως στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε από κάθε άποψη την πόλη μας, πρέπει να ενταχθεί και το θέμα με τα δεκάδες αυτοκίνητα που φέρουν πωλητήριο και καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης για τους πολίτες. Είναι μία πρωτοβουλία που έχουμε πάρει και είναι σε συνάρτηση με όλες τις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αλλά και την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής της πόλης μας», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αυτεπιστασίας, Γιάννης Αμπουλός.

Έγιναν οι πρώτες επαφές
Μάλιστα ενημέρωσε πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τους ιδιώτες που διαχρονικά εκμεταλλεύονται σημαντικές για τους πολίτες που κινούνται καθημερινά στην πόλη θέσεις στάθμευσης, ενώ οι επαφές αυτές των αρμόδιων υπηρεσιών θα ενταθούν όταν θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του νέου… «εκθεσιακού» χώρου για τα προς πώληση οχήματα, στον Καρά Τεπέ. Ας σημειωθεί ότι την πρακτική αυτή υιοθετούν πολλοί μεγάλοι δήμοι της χώρας στο πλαίσιο της βελτίωσης της κυκλοφορίας και της εξυπηρέτησης των δημοτών τους, που δεινοπαθούν για μία θέση πάρκινγκ.

Μπορεί η Μυτιλήνη να μη θεωρείται και «μεγαλούπολη», ωστόσο έχει σαφέστατα «θέμα» με τη στάθμευση, και τα προς πώληση οχήματα που καλύπτουν για… μήνες -όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς με μία βόλτα του στην πόλη- τα πλέον κομβικά σημεία της πόλης μέχρι να βρουν αγοραστή, είναι κι αυτά ένας παράγοντας που επιβαρύνει την καθημερινότητά της.

Από το Μακρύ Γιαλό…
Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει από το Μακρύ Γιαλό, που είναι αυτήν τη στιγμή και ο πιο χαρακτηριστικός αυθαίρετος… εκθεσιακός χώρος, επάνω και μπροστά από τα πεζοδρόμια, για τα προς πώληση αυτοκίνητα και μηχανάκια. Πότε θα είναι έτοιμος να διαμορφωθεί, τώρα, ο χώρος που θα παραχωρήσει ο Δήμος στον Καρά Τεπέ, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, για την έκθεση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων;

«Ο χώρος είναι έτοιμος, δε χρειάζεται κάποιου είδους παρέμβαση και νομίζω ότι θα λειτουργήσει όταν θα γίνει ευρέως γνωστό στον κόσμο, ευεργετικά και για εκείνους που πωλούν τα αυτοκίνητα και για εκείνους που θέλουν να τα αγοράσουν. Θα ξέρουν ότι εκεί που είναι το πάρκο της κυκλοφοριακής αγωγής, θα υπάρχει και εκθεσιακός χώρος ουσιαστικά.

Νομίζω ότι όταν θα ολοκληρωθούν οι επαφές μας με όλους τους ιδιώτες, θα οργανωθεί καλύτερα το όλο πράγμα…», κατέληξε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια και της… δημόσιας έκκλησης της δημοτικής αρχής για την απομάκρυνση όλων των παρανόμως σταθμευμένων μοτοσυκλετών από τα πεζοδρόμια της πόλης και φυσικά σε συνάρτηση με τη γενικότερη προσπάθεια απομάκρυνσης, από τη Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου, των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, η οποία αναμένεται να αποδώσει καρπούς από τα τέλη Νοεμβρίου και έπειτα, όταν θα λήξει η προθεσμία που έχει δοθεί στις βεβαιωμένες περιπτώσεις ακινησίας και θα ξεκινήσει η μεταφορά των οχημάτων στη… χωματερή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey