Προγραμματική σύμβαση για τα ιαματικά λουτρά της Θερμής

Δρομολογήθηκε λύση

31/10/2014 - 14:10

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων για την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών Θερμής Λέσβου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων για την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών Θερμής Λέσβου.

Το κόστος των εργασιών θα καλυφθεί από τους πόρους του Ταμείου, η Περιφέρεια θα έχει την ευθύνη για την τεχνική επίβλεψη του θέματος.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόνισαν πως τα ιαματικά λουτρά της Θερμής είναι ένα ενιαίο έργο με το ερειπωμένο ξενοδοχείο «Σάρλιτζα Παλλάς» κι υπάρχει κίνδυνος μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία των λουτρών, το Ταμείο να πάψει να ενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία τού «Σάρλιτζα».

Η περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου, εξήγησε πως τα δύο ζητήματα αντιμετωπίζονται σε ενιαίο πλαίσιο, απλώς πρέπει να προηγηθεί η αποκατάσταση των λουτρών ώστε να λειτουργήσουν το επόμενο καλοκαίρι, ενώ ζήτησε το Συμβούλιο να λάβει ομόφωνη απόφαση για το θέμα.

Ο μόνος σύμβουλος που δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση της κ. Καλογήρου, ήταν ο Ανδρέας Μπάλλας, ο οποίος στην τοποθέτησή του υποστήριξε πως ο σχεδιασμός που έχει εκπονηθεί, είναι να γίνει ένα πανάκριβο θερμαλιστικό κέντρο, που τις υπηρεσίες του θα μπορούν να απολαύσουν μόνο εύποροι Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες. Θέση της παράταξής του είναι πως οι υπηρεσίες θερμαλισμού θα πρέπει να προσφέρονται δωρεάν σε όσους τις έχουν ανάγκη με βάση τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις.

Η περιφερειάρχης ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί η ίδια και η κ. Κυρίτση να υπογράψουν την προγραμματική σύμβαση. Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γιακαλή και τελικά αποφασίστηκε στην Επιτροπή που θα υπογράψει τη σύμβαση, να συμπεριληφθεί και ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Προβέτζας της παράταξης Γιακαλή.

Κόντρα για την καθαριότητα
Η θέσπιση πάγιου κατά αποκοπή χορηγήματος για την κάλυψη του κόστους καθαρισμού των κτηρίων της Περιφέρειας δημιούργησε τριβές στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μετά την εισήγηση του θέματος από τον αρμόδιο υπάλληλο Στρατή Συβρή, ο Στρατής Κόρακας τόνισε πως το τίμημα είναι εξαιρετικά μικρό για την καθαριότητα τόσο μεγάλου αριθμού γραφείων.

Ο Ανδρέας Μπάλλας τόνισε πως η ανάθεση σε εργολάβο της καθαριότητας κινείται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των λειτουργιών της Περιφέρειας και σημείωσε πως θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Ο Γιάννης Σπιλάνης πρότεινε να υιοθετηθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνέστησαν νομικό πρόσωπο και ανέλαβαν μόνοι τους το έργο. Ανάλογες επισημάνσεις έγιναν από τον Αντώνη Δράκο και την Αγλαΐα Κυρίτση.

Ο Νάσος Γιακαλής συμφώνησε με τις επισημάνσεις που έκανε ο κ. Μπάλλας και τόνισε πως η ίδια τακτική ακολουθείται από την κυβέρνηση σε όλες τις υπηρεσίες.

Η περιφερειάρχης έκανε δεκτές τις παρατηρήσεις που έγιναν από την αντιπολίτευση δηλώνοντας πως πρόθεσή της είναι να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, και θα ζητήσει την πρόσληψη του προσωπικού που απαιτείται για αυτή την εργασία, όπως και για την κάλυψη των κενών στην Περιφέρεια.

Το θέμα πέρασε από το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.
Με μόνη αρνητική ψήφο αυτήν του Ανδρέα Μπάλλα, πέρασε από το Συμβούλιο η τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey