Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Κάτω Τρίτους

Καυστική παρέμβαση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών

24/10/2014 - 22:54

Εξαιρετικά επικριτικό είναι το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) με την επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αφήσει χωρίς ερευνητές, για ακόμη μια φορά, το Σταθμό Γεωργικής Έρευνας στο Κάτω Τρίτος της Λέσβου.

Εξαιρετικά επικριτικό είναι το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) με την επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αφήσει χωρίς ερευνητές, για ακόμη μια φορά, το Σταθμό Γεωργικής Έρευνας στο Κάτω Τρίτος της Λέσβου. Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό πίσω από αυτή την επιλογή να κρύβεται σχεδιασμός που θέλει να οδηγηθεί σε κλείσιμο και το Εργαστήριο Ελέγχου Ελαιολάδου και ο εξοπλισμός του να μεταφερθεί σε άλλο εργαστήριο της χώρας.

Σε επιστολή που στάλθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τονίζεται πως προσλαμβάνονται 100 ερευνητές που θα τοποθετηθούν στην Καβάλα, την Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, τα Χανιά, τη Μεσσηνία, την Αχαΐα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Αττική και την Κέρκυρα.

«Δεν κατανοούμε τη λογική υπό την οποία τοποθετήσατε ερευνητές του υποτομέα του ελαιολάδου στη Μεσσηνία και στα Χανιά, όπου υφίστανται τα δύο από τα τρία ισότιμα Εργαστήρια Ελαιολάδου του Υπουργείου σας -το τρίτο είναι το λεσβιακό-, αλλά και στην Κέρκυρα, και αφήσατε τη Λέσβο με τον πάλαι ποτέ Σταθμό Γεωργικής Έρευνας και νυν πλήρες Εργαστήριο Ελαιολάδου χωρίς ερευνητή», σημειώνει το Περιφερειακό Τμήμα τής ΕΕΧ. Ακολούθως, ευθέως τίθεται το ερώτημα μήπως ακόμη και η τύχη του Εργαστηρίου Ελέγχου Ελαιολάδου δεν είναι βέβαιη και θα πρέπει να αναμένουμε την απομάκρυνση του εξοπλισμού του, τον εκφυλισμό ή ακόμη και την ιδιωτικοποίησή του.

«Κι αν αυτό είναι το μέλλον του Εργαστηρίου, μήπως με ανάλογο τρόπο θα αντιμετωπιστεί και η ελαιοκομία και γενικότερα η αγροτική παραγωγή στο βόρειο Αιγαίο;», όπως διερωτάται το Περιφερειακό Τμήμα τής ΕΕΧ.

Τέλος, ζητείται η τροποποίηση της προκήρυξης για την πρόσληψη ερευνητών ώστε ο Σταθμός της Λέσβου να στελεχωθεί με έναν ερευνητή για τον τομέα του ελαιολάδου και έναν για τον τομέα του κρασιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey