Στο εργαστήρι τού Caravan Project

Ποδαρικό από το 2ο Γυμνάσιο!

24/10/2014 - 15:34

Ως «το πιο γούρικο ποδαρικό» στα εκπαιδευτικά του προγράμματα χαρακτήρισε η ομάδα τού Caravan Project την έλευση του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στα Τσαμάκια και τις εγκαταστάσεις της πολυμεσικής έκθεσης.

Ως «το πιο γούρικο ποδαρικό» στα εκπαιδευτικά του προγράμματα χαρακτήρισε η ομάδα τού Caravan Project την έλευση του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στα Τσαμάκια και τις εγκαταστάσεις της πολυμεσικής έκθεσης.

«Εξερευνήσαμε την έκθεση στη μεγάλη γιούρτα, μοιραστήκαμε ιστορίες από το Caravan, ζωγραφίσαμε και ακούσαμε από τα παιδιά υπέροχες ιστορίες για ασυνήθιστους ανθρώπους που ζουν στο νησί», λένε οι διοργανωτές.

Το Εργαστήρι Ιστοριών τού Caravan είναι ανοιχτή εκπαιδευτική δράση συνδημιουργίας στο μικρό γιουρτ (μογγολική σκηνή), για τη διάσωση ανθρώπινων ιστοριών, με μαθήματα αφήγησης, φωτογραφίας, ντοκυμαντέρ και συγγραφής και στόχο την παραγωγή και τη συλλογή ιστοριών από τους συμμετέχοντες.

Στα δίωρα προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου στα γιουρτ τού Caravan Project, με ατομικές και ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες, οι μαθητές εξοικειώνονται με την έννοια της αφήγησης και την αξία των ανθρώπινων ιστοριών.

Παράλληλα γίνονται δράσεις με καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ερευνητικό χαρακτήρα, που απευθύνονται και εμπλέκουν δημιουργικά και ενεργά ντόπιες κοινωνικές ή κοινότητες ομάδες από τους τόπους που θα επισκεφθεί το Caravan Project με τα γιουρτ.

Στην πλαζ «Τσαμάκια», όπου έχει το Caravan, που λειτουργεί χάρη στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και συνεργάζεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, πέρα από τα εργαστήρια, λειτουργεί πολυμεσική έκθεση με τις ιστορίες που έχει συγκεντρώσει το Caravan Project από τα οδοιπορικά του.

Γίνονται προβολές ντοκυμαντέρ, φωτογραφικές εκθέσεις, δρώμενα από καλεσμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές και δράσεις από κοινού με συνεργατικούς φορείς του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.caravanproject.org/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey