Χθες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου τής ΚΕΔΕ, με υποψήφιο για το Δ.Σ το δήμαρχο Λήμνου

Υποψήφιος στην ΚΕΔΕ ο Μαρινάκης

24/10/2014 - 15:09

Χθες αργά το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι εκλογές ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου τής ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), που πραγματοποιήθηκαν κατά τη γενική συνέλευσή της χθες σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χθες αργά το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι εκλογές ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου τής ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), που πραγματοποιήθηκαν κατά τη γενική συνέλευσή της χθες σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Παρών στις διαδικασίες ήταν και ο δήμαρχος Λέσβου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος ωστόσο δεν έθεσε υποψηφιότητα για κάποια θέση, αλλά και ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοίκηση», του οποίου ηγείται ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Λήμνου Ιωάννης Ποντίκας, που είχε εκλεγεί ως εκπρόσωπος στις πρόσφατες διαδικασίες τής ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου.

Για τις δημαιρεσίες τής ΚΕΔΕ για την ανάδειξη των νέων διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων, κατατέθηκαν πέντε ψηφοδέλτια με έντονα κομματικά χαρακτηριστικά.

Οι υποψηφιότητες
Συγκεκριμένα, το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», επικεφαλής του οποίου είναι ο Γιώργος Πατούλης και στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Απόστολο Κοιμήση που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, και η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Μπίρμπας και στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη κατέθεσαν υποψηφιότητα η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με εκπρόσω­πο το δήμαρχο Νικαίας - Ρέντη, Γιώρ­γο Ιωακειμίδη, στην οποία συμμετέχουν πολλοί δήμαρχοι που δηλώνουν ανεξάρτητοι, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιώργος Καμίνης, και τέλος η «Λαϊκή Συσπείρωση» από το Κ.Κ.Ε..

Ωστόσο, επειδή οι διαδικασίες ξέφυγαν κατά πολύ από τον αρχικό προγραμματισμό, τα αποτελέσματα των εκλογών αναμενόταν να ανακοινωθούν χθες αργά το βράδυ.

Ας σημειωθεί ότι τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ απαρτίζουν 500 σύνεδροι, εκ των οποίων οι 325 είναι οι δήμαρχοι της χώρας και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν τις 13 περιφερειακές ενώσεις δήμων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey