Ζητά άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα λειτουργίας της ΔΕΔΑΠΑΛ θέtει ο Γεωργούλας

23/10/2014 - 15:27

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό έστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο Άλλος Δρόμος" Στράτος Γεωργούλας με την οποία θέτει θέμα λειτουργίας της ΔΕΔΑΠΑΛ και ζητάει την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό έστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο Άλλος Δρόμος" Στράτος Γεωργούλας με την οποία θέτει θέμα λειτουργίας της ΔΕΔΑΠΑΛ και ζητάει την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Προς Δήμαρχο Λέσβου κύριο Σπυρίδωνα Γαληνό,

Θέμα: Επιβολή προστίμου στη Δ.Ε.Δ.Α.Π.Α.Λ. Α.Ε.

Μετά λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελλούνται στο νησί μας δεν έχουν τελειωμό. 

Όπως ανακοινώνεται και από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Δρ. Κωνσταντίνο Τριάντη, στις 17/10 η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος επιβάλλει πρόστιμο ύψους 29.900 ευρώ στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Αποριμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου, για τον κεντρικό ΧΥΤΑ που είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί στη θέση «Κλεφτόβιγλα 2» για τις εξής παραβάσεις:

 Διάθεση μη εγκεκριμένης κατηγορίας αποβλήτων και επεξεργασία αποβλήτων χωρίς σχετική άδεια. Ελλιπής κάλυψη της επιφάνειας των αποβλήτων και διασπορά αποβλήτων. Μη ύπαρξη γαιώδους υλικού κάλυψης αποβλήτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ελλιπής παρακολούθηση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Διάθεση προιόντων εκσκαφής στα πρανή της οδού προσπέλασης τουΧΥΤΑ.

Η διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ όφειλε να έχει κινήσει τις διαδικασίες ένταξης στα αντίστοιχα προγράμματα και έχει θέσει αυστηρότερους όρους ταφής, παρόλα αυτά σήμερα όχι μόνο καλούμαστε να πληρώσουμε ακόμα ένα πρόστιμο, αλλά και να παρακολουθούμε απαθείς τα περιβαλλοντικά εγκλήματα να γιγαντώνονται.

Σαν «Άλλος Δρόμος» από το καλοκαίρι είχαμε συνταχτεί με φορείς και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, καταγγέλοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες αποτυπώνονται στον Νέο Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και απογυμνώνουν τους δήμους από αρμοδίότητες στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η ανευθυνότητα και η κωλυσιεργία των υπευθύνων που οδηγεί στην ανεξέλεγκτη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη διασπάθιση δημόσιων πόρων και την απώλεια του κοινωνικού ελέγχου σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή:

1. Άμεσα δημοσιοποίηση και έλεγχος των μέχρι τώρα ενεργειών της διοίκησης της ΔΕΔΑΠΑΛ, και έλεγχο για τυχόν ευθύνες προτού αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,

2. Άμεσα σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), όχι μόνο ως απάντηση στο αίτημα του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, αλλά γιατί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και τους κινδύνους που απορρέουν απο την κυβερνητική πολιτική για τα σκουπίδια, σχεδιάζοντας μια αλλαγή πολιτικής.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο Άλλος Δρόμος" Στράτος Γεωργούλας

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey