«Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου»:

"Απλόχερες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές, ταλαιπωρία στους νησιώτες"

23/10/2014 - 14:42

Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Κ.Κ.Ε. για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανέπτυξε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, Στρατής Κόρακας.

Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Κ.Κ.Ε. για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανέπτυξε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, Στρατής Κόρακας.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η πολιτική των απλόχερων επιχορηγήσεων που δίνονται στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, το μόνο αποτέλεσμα που έχει, είναι η αύξηση των εσόδων των εταιρειών την ώρα που οι νησιώτες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.

Ο κ. Κόρακας τόνισε πως θέση τού Κ.Κ.Ε. και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η δημιουργία δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που θα εξασφαλίζει συνδέσεις σύγχρονες και με φτηνό εισιτήριο.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ζήτησε να μπει τρίτο δρομολόγιο που θα συνδέει τα νησιά με τη Θεσσαλονίκη και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δημόσιων υπαλλήλων που υπηρετούν στη Λήμνο, για θέσπιση δρομολογίου που θα αναχωρεί το μεσημέρι της Παρασκευής από το νησί για τη βόρεια Ελλάδα, ώστε να μπορούν να επισκέπτονται τους οικείους τους.

Αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΕΛ να αναλάβει χωρίς επιδότηση το δρομολόγιο σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα, ο κ. Κόρακας θύμισε «την απερίγραπτη ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών με την απαράδεκτη και εξαιρετικά ασυνεπή “εξυπηρέτηση” του δρομολογίου και μάλιστα με επιδότηση (!)», για να διερωτηθεί «πώς τώρα θα κάνει το δρομολόγιο χωρίς επιδότηση και με ποια σκάφη».

Για τη σύνδεση της Λήμνου με την Αθήνα υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρχει σε καθημερινή βάση, ενώ σε ό,τι αφορά στη γραμμή Λέσβος - Χίος - Πειραιάς εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του κ. Βογιατζή και της κ. Καλογήρου για τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα το χειμώνα, αντί για τρία που βάζει η εταιρεία, ζητώντας να υπάρχουν τουλάχιστον έξι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey