Συσκέψεις επί συσκέψεων για τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες

Η Μόρια στο μικροσκόπιο

23/10/2014 - 14:18

Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε χθες, σε συνέχεια επίσκεψης του στη Χίο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκας.

Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε χθες, σε συνέχεια επίσκεψης του στη Χίο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκας.

Ο κ. Τσόκας, χθες, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, το γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, υπευθύνους της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλους ειδικούς, είχαν παρουσία της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, και του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Στρατή Κύτελη, συναντήσεις. Αντικείμενο, η υποδοχή, περίθαλψη και διεκπεραίωση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στο νησί.

Οι παραπάνω είχαν συναντήσεις με την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και την Πυροσβεστική, ενώ επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις υποδοχής και διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

«Επρόκειτο για μια πολύ διαφωτιστική επίσκεψη», δήλωσε χθες στο «Ε» ο κ. Τσόκας και συνέχισε: «Η χώρα μας δεν είχε Παιδεία και δεν ήταν προετοιμασμένη να υποδεχθεί μια τέτοια κατάσταση.

Παρά τούτο, η κατάσταση είναι σε ανεκτά επίπεδα. Και ελπίζω από τον Ιανουάριο όταν θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη η μονάδα της Μόριας, να λειτουργήσουμε στην εντέλεια».

Ας σημειωθεί ότι χθες με στελέχη του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συζητήθηκε και το θέμα της σύνδεσης των εγκαταστάσεων της Μόριας με το βιολογικό καθαρισμό της περιοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey