Σάββατο και Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ξανά η «Μήδεια» του Μποστ από το ΦΟΜ

22/10/2014 - 14:57

Οργανωμένη στην εντέλεια, από τη σκηνοθεσία έως το μακιγιάζ, η παράσταση του ΦΟΜ «Μήδεια», του Μποστ, ανέβηκε το καλοκαίρι στο Κάστρο Μυτιλήνης και ανεβαίνει ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ.

Οργανωμένη στην εντέλεια, από τη σκηνοθεσία έως το μακιγιάζ, η παράσταση του ΦΟΜ «Μήδεια», του Μποστ, ανέβηκε το καλοκαίρι στο Κάστρο Μυτιλήνης και ανεβαίνει ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ.

Πέρα από την καταπληκτική Μήδεια Αγγελική Πολυτάκη, που ο ρόλος τής ταίριαζε γάντι, οι δυο της «γιοι», Δημήτρης Καμπάς και Βαγγέλης Φραγκουλάκης, αποτέλεσαν το δίδυμο του γέλιου. Ακολουθούσαν όλους τους εμφανιζόμενους στη σκηνή και με τα κατορθώματά τους (μέχρι και με σφεντόνα στόχευσαν τους ηθοποιούς), έκαναν το κοινό να γελά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Στο σουρεαλιστικό κόσμο τού Μποστ, εκτός από την παρωδία του μύθου, τρυπώνουν όλα τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα… ανεργία, φακελάκια, τράπεζες, ρουσφέτια, υποκρισία και κοινωνική αδιαφορία…

Ο Μποστ με το εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο σατιρικό του ύφος, αρπάζει «από τα μαλλιά» το κείμενο του Ευριπίδη, το διακωμωδεί και το προσαρμόζει στη σημερινή κοινωνία.

Η δική του Μήδεια είναι μια γυναίκα που σφάζει τα παιδιά της όχι μόνο επειδή ήταν άτακτα, αλλά γιατί δεν «έπαιρναν» και τα γράμματα.

Επιπλέον μαθαίνει ότι ο άνδρας της Ιάσων τα έχει με μια καλογραία προστατευόμενή της, κι έτσι, θολωμένη από τα τόσα προβλήματα, αρπάζει τον μπαλτά απ’ το κελάρι και... όποιον πάρει ο χάρος: «Ενταύθα κόπτεται κιμάς, παρόντος του πελάτoυ», αναφωνεί!
Μια απολαυστική σάτιρα της ελληνικής κοινωνίας, γραμμένη έμμετρα από το μοναδικό Μποστ, που συνεχίζει να έχει τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα της μέχρι σήμερα.

Όλοι οι ήρωες της γνωστής αρχαίας τραγωδίας μεταφέρονται στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα με έναν περίτεχνο και αριστοφανικό τρόπο γραφής. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας έχει πει χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα έργο που «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατές».

Συντελεστές
Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Αντρέα Σεφτελή, βοηθός σκηνοθέτη ο Δημήτρης Πρωτούλης, χορογραφίες η Μαρίνα - Ισμήνη Ιωαννάτου, σκηνικά ο Γιάννης Τρουμπούνης, κοστούμια η Κλαίρη Φραγκουλάκη, πρωτότυπη μουσική ο Βασίλης Μούσκουρης. Hair styling Jorge, μακιγιάζ Μαρία Ξυπτερά, tatoo Δ. Καλαντζάκης, ηχοληψία Αλ. Σπάθης και Γ. Τριχόπουλος, δημιουργικό προγράμματος-αφίσας Νικόλας Κουρτζής.

Ερμηνεύουν οι Αγγελική Πολυτάκη, Νικόλας Κουρτζής, Μαρίνα Σταμάτη, Πετρούλα Χατζέλλη, Κατερίνα Σαμιώτη, Λιλή Σαμαρίδου, Αντώνης Μυλωνάκης, Μαριλένα Σεφτελή, Γιώργος Λημναίος, Νίκος Ζήσος και οι «μικροί» Δημήτρης Καμπάς και Βαγγέλης Φραγκουλάκης.
Χορός και τραγούδια: Έλενα Βερβέρη, Μαρία Ραϊστέλλη, Μαριλένα Σεφτελή, Κωνσταντίνα Σκαμνιώτη και η Δανάη Χριστοδούλου.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Θέατρο τις πρωινές εργάσιμες ώρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey