Με φρικτό τρόπο έχασε τη ζωή του 30χρονος μηχανολόγος ενώ εκτελούσε τυπικές εργασίες συντήρησης σε επιχείρηση στους Λάμπου Μύλους

Τραγωδία σε σιλό!

22/10/2014 - 14:24

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο 30χρονος Κώστας Τριανταφύλλου, εκτελώντας τυπικές εργασίες συντήρησης σε σιλό εταιρείας παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών, στους Λάμπου Μύλους.

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο 30χρονος Κώστας Τριανταφύλλου, εκτελώντας τυπικές εργασίες συντήρησης σε σιλό εταιρείας παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών, στους Λάμπου Μύλους.

Ο περιστρεφόμενος κοχλίας, που αποτελεί τη βάση της όλης διαδικασίας φόρτωσης και εκκένωσης των υπό επεξεργασία υλικών ζωοτροφών, ευθύνεται για το θανάσιμο τραυματισμό του, χωρίς όμως ακόμη να έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ενδεικτικό, πάντως, του φρικτού θανάτου του ήταν το γεγονός πως η διαδικασία απεγκλωβισμού του άψυχου κορμιού του διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Ο 30χρονος, που δούλευε περίπου έξι χρόνια στη γνωστή εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών, λίγο μετά τους Λάμπου Μύλους, ήταν -όπως λένε στο «Ε» οι σοκαρισμένοι από το γεγονός συνάδελφοί του- «πολύ έμπειρος και επιδέξιος με τα μηχανήματα».

Χαρακτηριστικό της έκπληξής τους για το πώς έπεσε ο ίδιος θύμα ενός τέτοιου εργατικού δυστυχήματος, είναι η μαρτυρία του συναδέλφου του που τον εντόπισε νεκρό.

«Μόνο εκείνος ακουμπούσε τα μηχανήματα και ήξερε τη λειτουργία και τη συντήρησή τους. Το πώς έγινε το κακό, δεν μπορούμε να ξέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, κοιτώντας αποσβολωμένος τη δύσκολη επιχείρηση των ανδρών της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του άψυχου κορμιού του.

Το χρονικό της τραγωδίας
Λίγο πριν τις 9 το πρωί, ο Κώστας μπήκε στο μεσαίο από τα τρία μεγάλα σιλό της επιχείρησης, για μία διαδικασία ρουτίνας για τον ίδιο, καθαρισμού και συντήρησης.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους της επιχείρησης, όταν κάποιος εργάζεται εντός των σιλό, είθισται κάποιος άλλος συνάδελφος να «ελέγχει» για το αν όλα βαίνουν καλώς, κάθε μισή ώρα. Έτσι, λίγο μετά τις 9:30, ένας συνάδελφος του άτυχου 30χρονου πήγε στο μοιραίο σιλό και αφού δεν έλαβε καμμία ανταπόκριση, μπήκε μέσα, αντικρίζοντας το αποτρόπαιο θέαμα του κοχλία να έχει διαμελίσει το σώμα του έμπειρου μηχανολόγου από τη μέση και επάνω.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ για τη διαδικασία απεγκλωβισμού της σορού επενέβη ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης συνελήφθησαν και θα κρατηθούν μέχρι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, η σορός του άτυχου εργαζομένου βγήκε από το σιλό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για νεκροτομή.

Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, δεν μπορούσαν στη διάρκεια των προσπαθειών τους μέσα στο σιλό να κρύψουν τη συναισθηματική τους φόρτιση.

Ο τραγικός θάνατος
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αντρών της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν τον 30χρονο, ο ίδιος φαίνεται πως έπεσε στην παγίδα του περιστρεφόμενου κοχλία εξ αιτίας υφάσματος που προεξείχε από το σώμα του.

Ο κοχλίας, παρά το ότι περιστρέφεται πολύ αργά, μέσω του υφάσματος τράβηξε στη συνέχεια αργά και βασανιστικά από το κεφάλι τον άτυχο νεαρό, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Όταν οι συνάδελφοί του πληροφορήθηκαν το συμβάν, ήταν ήδη αργά, καθώς ο κοχλίας είχε παρασύρει μεγάλο μέρος του.

Ο Κώστας Τριανταφύλλου ήταν ένας εργατικός και δυναμικός νέος, με καταγωγή από το Πληγώνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνουν μεγαλύτερη διάσταση στη χθεσινή τραγωδία, πριν από λίγα χρόνια είχε χάσει και τον αδελφό του.

 

Το ΠΕΚ για τον τραγικό θάνατο:

«Όχι άλλα εργατικά δυστυχήματα…»

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 30χρονου σε σιλό επιχείρησης στους Λάμπου Μύλους, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΠΕΚ βρέθηκε στο χώρο του δυστυχήματος και συνομίλησε με τους σοκαρισμένους εργαζομένους.

Στην ανακοίνωσή του δε, τονίζεται η αναγκαιότητα «τήρησης των μέτρων ασφαλείας, και ότι, όσο πρωτεύον στις επιχειρήσεις είναι το καπιταλιστικό κέρδος, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ελλιπή, πράγμα που συνεπάγονται ότι δυστυχώς θα υπάρχουν και άλλα δυστυχήματα στο μέλλον.

Η διεκδίκηση για μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας που θα αποτρέψουν στο μέλλον θύματα και τραυματισμούς από εργατικά δυστυχήματα, αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού κέντρου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου εργαζόμενου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey