Γιορτάζει τα… 20 με εκπαιδευτικές δράσεις

Γενέθλια για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

22/10/2014 - 14:20

Τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του συμπληρώνει φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και καλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου να γιορτάσουν μαζί του.

Τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του συμπληρώνει φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και καλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου να γιορτάσουν μαζί του.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου είναι δωρεάν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Μουσείο θα υλοποιήσει για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» και για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθετώ και προστατεύω το Απολιθωμένο Δάσος -Συμμετέχω σε δράσεις καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων».

Στους «Μικρούς Παλαιοντολόγους» οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής απολιθωμάτων. Στον εκπαιδευτικό χώρο «Γεώραμα», ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, τα παιδιά ενσαρκώνουν το ρόλο του μικρού παλαιοντολόγου, εξοπλίζονται με ερευνητική διάθεση και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τμήματα απολιθωμένων φυτών που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια, αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά τους, τα συγκρίνουν με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου και καταγράφουν τις ομοιότητες και διαφορές τους.

Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται κατά τη διάρκεια του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος να γίνουν συντηρητές απολιθωμάτων και αναλαμβάνουν να καθαρίσουν και να συντηρήσουν τμήματα απολιθωμένων κορμών δέντρων του απολιθωμένου δάσους.

Οι μαθητές θα γνωρίσουν τη μεθοδολογία καθαρισμού και συντήρησης απολιθωμάτων, τα εργαλεία και τα υλικά, τη χημική τους σύσταση και τις ιδιότητές τους, καθώς και τα πλεονεκτήματα του προγράμματος συντήρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου στα τηλέφωνα 22510 47033 και 22530 54434, το e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στην ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey