ΚΚΕ

Εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο

21/10/2014 - 22:32

Η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου απαιτεί την απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων διαρκείας, που επιβάλλουν αστικές κυβερνήσεις και ΕΕ σε όλα τα κράτη μέλη της, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στην Ε.Ε. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην τοποθέτησή του στη σχετική συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. 

Η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου απαιτεί την απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων διαρκείας, που επιβάλλουν αστικές κυβερνήσεις και ΕΕ σε όλα τα κράτη μέλη της, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στην Ε.Ε. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην τοποθέτησή του στη σχετική συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Τα κόμματα του κεφαλαίου και της αστικής διαχείρισης είτε επαγγέλλονται "δημοσιονομική χαλάρωση", είτε "δημοσιονομική αυστηρότητα" είναι φορείς της αντιλαϊκής επίθεσης υπογράμμισε ο  ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφέροντας στην παρέμβασή του τα εξής: 

"Η έκθεση για το Ευρωπαϊκό εξάμηνο στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος, κατάργησης εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ζητάει την απαρέγκλιτη  εφαρμογή των μνημονίων διαρκείας. Τη χρηματοδότηση των τραπεζών, γενικά  των μονοπωλιακών ομίλων.    

Οι λαοί πληρώνουν ακριβά την καπιταλιστική κρίση και η αναιμική η ανάκαμψη αν και όποτε εκδηλωθεί θα σημαδευτεί από την συνέχιση της  αντιλαϊκής επίθεσης.

Τα ψίχουλα της ακραίας φτώχειας, με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με προγράμματα «μισή δουλειά –μισή ζωή» δεν έχουν σχέση με τις  ανάγκες των λαών, αποσκοπούν στην μείωση της απαιτητικότητας των παραγωγών του πλούτου.      

Τα κόμματα που παρουσιάζουν τη δημοσιονομική χαλάρωση, ως φιλολαϊκή συνταγή κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, είναι τα ίδια φορείς της αντιλαϊκής επίθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των απολυμένων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ στην Ελλάδα  – που βρίσκονται σήμερα εδώ στο κοινοβούλιο - και απεργούν πάνω από 1 χρόνο γιατί η πολυεθνική έκλεισε τα εργοστάσια εκεί αφού βρήκε αλλού φθηνότερα μεροκάματα αξιοποιώντας την ευρωενωσιακή πολιτική.

Σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης και ανάπτυξης της λαϊκής πάλης για την ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την κατάργηση της εκμετάλλευσης."

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey