Κατακλύζεται από μετανάστες η Τουρκία

21/10/2014 - 14:07

Όπως ανακοίνωσαν οι Τουρκικές Αρχές την περασμένη βδομάδα, εξαρθρώθηκε παράνομο δίκτυο μεταφοράς μεταναστών έξω απ’ τον Τσεσμέ και τέθηκαν υπό κράτηση 117 μετανάστες, κυρίως Σύριοι και Αφγανοί, καθώς οι τρεις διακινητές!

Όπως ανακοίνωσαν οι Τουρκικές Αρχές την περασμένη βδομάδα, εξαρθρώθηκε παράνομο δίκτυο μεταφοράς μεταναστών έξω απ’ τον Τσεσμέ και τέθηκαν υπό κράτηση 117 μετανάστες, κυρίως Σύριοι και Αφγανοί, καθώς οι τρεις διακινητές! Αυτό ήταν απλά ένα μεμονωμένο συμβάν από τα δεκάδες που καταγράφονται καθημερινά σχεδόν.

Ενδεικτικά, βάσει των πληροφοριών που οι Αρχές κοινοποίησαν τις τελευταίες μόνο ημέρες, διασώθηκαν από τη θάλασσα:

Στις 15/10/14, ανοιχτά από το Αϊβαλί, 35 που επέβαιναν σε κλεμμένη βάρκα, όλοι τους Αφγανοί. Την ίδια ημέρα, σε Αϊβαλί, Αλτίνοβα, Δικελί, Τσεσμέ, Σεφερίχισάρ και Δίδυμα σύνολο 335 μετανάστες. Άλλοι 106 στις 16/10 και άλλοι 29 στο Τσανάκκαλέ, έξω απ’ την Τένεδο, στις 17/10/14.

Η διαδικασία είναι σύλληψη χωρίς κράτηση και ενδεχομένως ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Τα περιστατικά είναι αποσπασματικά, ενδεικτικά όμως του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα, πολλοί απ’ τους οποίους και στο νησί μας.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το 2014, έως τα μέσα Οκτωβρίου διασώθηκαν απ’ τη θάλασσα 10.837 άτομα και συνελήφθησαν 50 διακινητές. Τεράστιος βέβαια είναι και ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, τους οποίους ο ΟΗΕ υπολογίζει γύρω στο 1,6 εκατ. άτομα, εκ των οποίων μόνο οι 847 χιλιάδες έχουν καταγραφεί.

Ο κύριος όγκος των Σύρων (γύρω στο ένα εκατομμύριο) παραμένει στις ΝΑ επαρχίες, ή συνωστίζονται στις μεγαλουπόλεις Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey