Σεμινάρια από το Neşet Kutluğ

«Κινηματογράφος και εικόνα» στην Εργατική Λέσχη

17/10/2014 - 21:37

Στην Εργατική Λέσχη Λέσβου θα ξεκινήσουν από φέτος σεμινάρια από τον Τούρκο φωτογράφο Neşet Kutluğ, με θέμα «Κινηματογράφος και εικόνα μέσα από διακεκριμένους σκηνοθέτες».

Στην Εργατική Λέσχη Λέσβου θα ξεκινήσουν από φέτος σεμινάρια από τον Τούρκο φωτογράφο Neşet Kutluğ, με θέμα «Κινηματογράφος και εικόνα μέσα από διακεκριμένους σκηνοθέτες».

Το στυλ του σεμιναρίου θα είναι ως εξής. Επιλογή ενός σκηνοθέτη, περιγραφή του έργου του, παρακολούθηση ταινιών και σε βάθος συζήτηση κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. Προτείνεται ο Θ. Αγγελόπουλος και ο Μ. Χάνεκε.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι μια εισαγωγή για τον κινηματογράφο, την ιστορία του και τις έννοιές του. Στη συνέχεια, το έργο του. Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν μια ταινία του, την οποία θα παρακολουθήσουν μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Στις συναντήσεις που έπονται, θα ξαναβλέπουν την ταινία που έχει επιλεγεί κάθε φορά, συζητώντας μία προς μία τις σκηνές και την ταινία συνολικά, κατά τη διάρκεια και μετά την προβολή. Η συζήτηση θα γίνεται στα αγγλικά.

Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, όποιος/-α ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει στο παρακάτω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O φωτογράφος

Ο Neşet Kutluğ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959. Το ενδιαφέρον για τη φωτογραφία ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια. Σήμερα, τον ενδιαφέρει περισσότερο το εννοιολογικό πλαίσιο των εικόνων στις ζωές των ανθρώπων και η φιλοσοφία που είναι ικανή να μας οδηγήσει στο νόημά τους.

Μαζί με τους συναδέλφους του, έχει οργανώσει σεμινάρια, μαθήματα και εργαστήρια τα οποία προσέφεραν γνώσεις γύρω από τη φωτογραφία και την ιστορία της, την κατανόηση των εικόνων, αλλά και διδασκαλία στον τομέα της Τέχνης του Κινηματογράφου, στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (Istanbul Technical University).

Σε συνεργασία με συνάδελφό του, παρουσίασαν φωτογραφίες τους σε συνέδρια για περισσότερα από τρία χρόνια, στο Κέντρο Τέχνης Akbank της Κωνσταντινούπολης, αναλύοντας τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή στον κινηματογράφο. Σήμερα ζει στο Μοσχονήσι και ασχολείται αδιάκοπα με την παραγωγή των «δικών» του εικόνων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey