Συνεχίζει τις επισκέψεις του στην περιφέρεια του Δήμου

Στην Ερεσό ο Γαληνός

16/10/2014 - 14:14

Τηρώντας τη δέσμευσή του για συνεχή και άμεση επαφή με τους γεωγραφικούς του αντιδημάρχους, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επισκέφτηκε χτες τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης, έχοντας συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων.

Τηρώντας τη δέσμευσή του για συνεχή και άμεση επαφή με τους γεωγραφικούς του αντιδημάρχους, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επισκέφτηκε χτες τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης, έχοντας συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ερεσού - Αντίσσης, Μιχάλη Ρούσση, ο δήμαρχος διαπίστωσε την πορεία των εργασιών καθαρισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Δημοτική Ενότητα, ενώ συζήτησε με τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων τις εκτιμήσεις τους για την επιχειρούμενη «αποκέντρωση» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και για τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο δήμαρχος στο περιθώριο της επίσκεψής του, που ουσιαστικά αποτελεί τη δεύτερη περιοδεία του σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα στο νησί, αφού είχε προηγηθεί η αντίστοιχη στις αρχές του Σεπτεμβρίου στο Μόλυβο και την Καλλονή, επισκέφτηκε πέραν της Ερεσού και την Άντισσα και ειδικότερα τον ολοκαίνουργιο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

«Να είμαστε αποτελεσματικοί…»
Διαπιστώνοντας, όπως παρατήρησε ο ίδιος μιλώντας στο «Ε», πως πράγματι στη Δημοτική Ενότητα έχει παραχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σημαντικό έργο για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της περιοχής, ο δήμαρχος Λέσβου τόνισε για μία ακόμη φορά πως απαιτείται κινητοποίηση όλων για να γίνει αποτελεσματική η διοίκηση και λειτουργία του Δήμου συνολικά.

«Διαπιστώνω με ικανοποίηση πως υπάρχει πολύ καλή διάθεση και πως οι υπάλληλοι, αλλά και όλοι οι εκλεγμένοι στα τοπικά συμβούλια, υπερβάλλουν εαυτούς το τελευταίο διάστημα για να γίνει έργο για τους πολίτες.

Έχω ξαναπεί πως στόχος μου είναι εξ αρχής η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των τοπικών συμβουλίων, για να ενισχυθεί και στην περιφέρεια του Δήμου μας η αποτελεσματικότητα στη διοίκηση, αλλά και η ουσιαστική βοήθεια σε κάθε καθημερινό πρόβλημα των πολιτών».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Λέσβου, παρουσία του γεωγραφικού αντιδημάρχου Μιχάλη Ρούσση, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερεσού, Αντώνη Καταχανά, αλλά και προέδρων και εκπροσώπων των Τοπικών Συμβουλίων των Χιδήρων, της Πτερούντας και της Άντισσας, συζήτησε την προωθούμενη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κάνοντας και μία δική του αποτύπωση των ειδικών αναγκών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε για τις διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι να διατεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης μέσω των απευθείας αναθέσεων που εγκρίθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χρήματα, τα οποία αναμένεται να δώσουν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που παρατηρούνται στην περιοχή και επισημάνθηκαν στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων στο δήμαρχο και κυρίως έχουν να κάνουν στην παρούσα φάση με την αγροτική οδοποιία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey