Στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας οι αιτήσεις

Αντιγριπικό εμβόλιο στους απόρους

16/10/2014 - 14:05

Τη δυνατότητα αντιγριπικού εμβολιασμού σε οικονομικά ευάλωτους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Λέσβου παρέχει και φέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Τη δυνατότητα αντιγριπικού εμβολιασμού σε οικονομικά ευάλωτους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Λέσβου παρέχει και φέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

Όσοι από τους ενήλικες άπορους και ανασφάλιστους δημότες μας ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θέλουν να εμβολιαστούν με αντιγριπικό εμβόλιο, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, στην οδό Αγίας Ειρήνης 10 στη Μυτιλήνη (τηλ. 22510 27501 και 43183 - εσωτερικό 2), από σήμερα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στην υπεύθυνη Κυριακή Μπάρου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Η πρόεδρος του Οργανισμού και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη, αναφέρει ότι «ως γνωστόν, το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει περίπου σε ποσοστό 80% και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα γιατρού τους».

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο, είναι άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα (άσθμα, χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές, ανοσοκαταστολή κληρονομική ή επίκτητη εξ αιτίας νοσήματος ή θεραπείας, μεταμόσχευση οργάνων, δρεπανοκυτταρική νόσο και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, χρόνια νεφροπάθεια, νευρομυϊκά νοσήματα), έγκυες γυναίκες β΄ και γ΄ τριμήνου και άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των έξι μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey