Φιλόδοξο σχέδιο του αντιδημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, που ζήτησε την εκπόνηση μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία

Ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής!

16/10/2014 - 13:50

Ένα πρώτο σημαντικό «στοίχημα» βάζει για τη Δημοτική του Ενότητα ο γεωγραφικός αντιδήμαρχος Καλλονής, Ταξιάρχης Βέρρος, προωθώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να εντάξει σε πρόγραμμα έργων την ανακαίνιση και αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου της Καλλονής.

Ένα πρώτο σημαντικό «στοίχημα» βάζει για τη Δημοτική του Ενότητα ο γεωγραφικός αντιδήμαρχος Καλλονής, Ταξιάρχης Βέρρος, προωθώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να εντάξει σε πρόγραμμα έργων την ανακαίνιση και αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου της Καλλονής.

Ο αντιδήμαρχος, που πραγματοποίησε προχθές συνάντηση με κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ευελπιστεί να εντάξει σε πρόγραμμα και την ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού της Καλλονής, ζητώντας από την Τεχνική Υπηρεσία την άμεση εκπόνηση μελετών, για να υποβληθεί μέχρι το τέλος του έτους η πρόταση και για τα δύο έργα!

Παρά το ότι το εγχείρημα μοιάζει δύσκολο, δεδομένου ότι οι μελέτες δεν εκπονούνται από τη μία ημέρα στην άλλη, πόσο μάλλον από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ο Ταξιάρχης Βέρρος εκφράζει στο «Ε» την αισιοδοξία του πως θα τρέξει γρήγορα όλες τις διαδικασίες.

«Έχουν προωθηθεί ήδη οι διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών για τα δύο αυτά έργα από την Τεχνική Υπηρεσία.

Θεωρώ ότι με τις μελέτες στα χέρια μας, θα καταφέρουμε να προωθήσουμε πολύ γρήγορα την ένταξη δύο σημαντικών και αναγκαίων έργων για τον πολιτισμό και την παιδεία της Δημοτικής μας Ενότητας…», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία πως θα είναι σε θέση σύντομα να περάσει το όλο θέμα κατ’ αρχάς από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το σχέδιο της αναβάθμισης
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στη μεταξύ τους συνάντηση, τα δύο έργα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν σε κόστος τις 300.000 ευρώ το καθένα.

Η προοπτική ανακαίνισης και αναβάθμισης κατ’ αρχάς του Δημοτικού Θεάτρου, περιλαμβάνει επισκευές στα δομικά στοιχεία του κτηρίου που έχουν υποστεί διάβρωση από την υγρασία και από το πέρασμα των χρόνων, εγκατάσταση πυρασφάλειας, νέες ηχητικές εγκαταστάσεις, αντικατάσταση της σκηνής του θεάτρου και φυσικά εργασίες ανακαίνισης στο σύνολο των κτηριακών εγκαταστάσεών του.

Σε ό,τι αφορά στον Παιδικό Σταθμό της Καλλονής, η μελέτη που θα εκπονηθεί, περιλαμβάνει πρωτίστως επισκευή της προβληματικής του στέγης και σημαντικές παρεμβάσεις στις κτηριακές του εγκαταστάσεις.

Προβάδισμα στο Δημοτικό Θέατρο…
Σύμφωνα με το φιλόδοξο σχέδιο του αντιδημάρχου, μέχρι τις αρχές του νέου έτους είναι δυνατό να έχει συνταχθεί το Τεχνικό Δελτίο τουλάχιστον για την προοπτική αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, για να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες υποβολής πρότασης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ.

«Νομίζω ότι είναι σαφές πως η νέα δημοτική αρχή έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να συντάξει μελέτες και να προωθήσει μικρά και μεγάλα έργα και εκτός της Μυτιλήνης. Και μην ξεχνάμε πως η Καλλονή είναι ένας μεγάλος οικισμός, με απαιτήσεις σιγά - σιγά αντίστοιχες της Μυτιλήνης.

Θεωρώ ότι δε μιλάμε για δύο τεράστια έργα, αλλά για έργα που είναι σημαντικά. Πιστεύω ότι μέσα στο 2015 θα έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις», δήλωσε διευκρινιστικά ο αντιδήμαρχος της Καλλονής, ενημερώνοντας πως το όλο εγχείρημα γίνεται υπό τις συντονισμένες ενέργειες του ίδιου, του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, Κώστα Αστυρακάκη, και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασίας Αντωνέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey