Η Καλογήρου διαμηνύει πως δεν ενδίδει σε ενδοπαραταξιακές πιέσεις

Σκληρή γραμμή…

14/10/2014 - 15:29

«Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και από αυτά που κάνει», δήλωσε χθες στο «Ε» η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, τονίζοντας παράλληλα πως επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.

«Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και από αυτά που κάνει», δήλωσε χθες στο «Ε» η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, τονίζοντας παράλληλα πως επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Με τη στάση αυτή, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θέλει να δείξει πως δεν πρόκειται να ενδώσει στις πιέσεις και τις δυσαρέσκειες των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας επειδή δεν κατέλαβαν θέση αντιπεριφερειάρχη ή άλλη θέση ευθύνης. Επιπλέον, με τη στάση αυτή δείχνει πως έχει τον έλεγχο της παράταξης, παρά την ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Καλλονιάτη.

Σε περίπτωση που η κ. Καλογήρου άφηνε να φανεί πως υπάρχει περιθώριο να αλλάξει τις αποφάσεις της, θα άνοιγε τον «ασκό του Αιόλου», διότι θα έδινε το δικαίωμα σε κάθε περιφερειακό σύμβουλο της πλειοψηφίας να γίνει περισσότερο διεκδικητικός απέναντί της.

Οι δυσαρέσκειες για τη μη αξιοποίηση περιφερειακών συμβούλων είναι λογικό να υπάρχουν, καθώς όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι εύλογο να επιδιώκουν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, ιδιαίτερα εκείνοι που στο παρελθόν έχουν ασκήσει διοίκηση. Θυμίζουμε πως ο κ. Καλλονιάτης στο παρελθόν είχε διατελέσει αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, επί νομαρχίας Παύλου Βογιατζή.

Όμως, κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας της περιφερειακής αρχής υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι σε θέσεις ευθύνης.

Αρνήθηκε…
Η κ. Καλογήρου δε θέλησε να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Καλλονιάτη, ωστόσο μάς είπε πως τον περασμένο Ιούνιο είχε προτείνει στον κ. Καλλονιάτη να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά εκείνος είχε αρνηθεί. Την προηγούμενη εβδομάδα τού προτάθηκε να αναλάβει ως εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Αλιείας. Και σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Καλλονιάτης αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε.

Η κ. Καλογήρου σημειώνει πως δεν έχει ενημερωθεί για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Καλλονιάτη επισήμως, αλλά ούτε για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Καλλονιάτη, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα και μας παρέπεμψε σε γραπτή δήλωση που θα δώσει στη δημοσιότητα σήμερα. Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Πιθανότατα όταν η περιφερειάρχης την περασμένη Παρασκευή δήλωνε στο «Ε» πως θα όριζε και άλλους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, γνώριζε πως έχουν δημιουργηθεί πικρίες και επεδίωκε να δείξει στα μέλη της πλειοψηφίας πως θα μοίραζε κι άλλες αρμοδιότητες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey