Υπό κατάληψη τα Κεντρικά Λύκεια

14/10/2014 - 14:02

Σε κατάληψη των Κεντρικών Λυκείων προχώρησαν χτες το πρωί μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Λυκείου και του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Σε κατάληψη των Κεντρικών Λυκείων προχώρησαν χτες το πρωί μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Λυκείου και του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Δε φάνηκε, ωστόσο, να συμφωνούν όλοι με την εν λόγω κίνηση, γι’ αυτό σήμερα θα κριθεί αν πρόκειται να συνεχιστεί και στα άλλα σχολεία, καθώς και αν θα συμπεριληφθούν τα επαγγελματικά λύκεια.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο που συμμετέχει στην κατάληψη, τα αιτήματα αφορούν στο Νέο Λύκειο και την εναντίωση των μαθητών στο νέο σύστημα, καθώς και τη διαφωνία τους με την καταγραφή των απουσιών τους στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας (school.gr).

Θεωρούν επιτακτικές επίσης οι μαθητές τις επισκευές στις ζημιές που υπάρχουν στις τουαλέτες και ζητούν και αποκατάσταση του γηπέδου, όπως και το να μπορούν να ψωνίζουν εκτός του σχολείου, αλλά και να μην εισέρχονται στο προαύλιο αυτοκίνητα τις ώρες που το σχολείο λειτουργεί.

Κάθετα αντίθετος στα αιτήματα και στον τρόπο που διατυπώθηκαν, δήλωσε στο «Ε» ο αντιπρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου, Ρομπέρτος, ο οποίος ανέφερε ότι «δε λήφθηκαν αποφάσεις από το 15μελές για την πραγματοποίηση της κατάληψης και το 2ο Γενικό Λύκειο αποφάσισε να μη συνεχίσει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey