Πρόταση Γαληνού

Θέλει πύλη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

10/10/2014 - 15:49

Ο Δήμαρχος Λέσβου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου καθηγητή Χαράλαμπο Κοκκώση προτείνει την δημιουργία πύλης – πόλου του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη. 

Ο Δήμαρχος Λέσβου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου καθηγητή Χαράλαμπο Κοκκώση προτείνει την δημιουργία πύλης – πόλου του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη. Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις μου σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και το πώς ο Δήμος Λέσβου θα μπορούσε να βοηθήσει και να συμμετέχει έμπρακτα σε αυτή.

Αρχικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόθεσή μου να δημιουργηθεί νέα πύλη – πόλος του Ε.Α.Π. στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο πόλος αυτός φυσικά θα αφορά όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και θα προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες πόλους των Περιφερειών Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου. Η χρηματοδότηση της δράσης αυτής μπορεί να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, όπως έχει γίνει και με τις άλλες πύλες του Ε.Α.Π., οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Επεκτείνοντας την παραπάνω δράση, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο έναρξης τμήματος του Ε.ΑΠ. στην πόλη της Μυτιλήνης. Θεωρώ πως με το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων γίνεται οικονομικά απαγορευτική η συμμετοχή αρκετών δυνητικών σπουδαστών, οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν. Ένα τμήμα που θα εξυπηρετεί τους σπουδαστές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πιστεύω ότι θα αυξήσει τις συμμετοχές των σπουδαστών και θα λειτουργήσει θετικά στους οικονομικούς ενδοιασμούς των δυνητικών σπουδαστών.

Δεδομένου ότι η πραγματοποίηση ενός τέτοιου στόχου είναι χρονοβόρα, προτείνω εναλλακτικά τη λειτουργία κέντρου εξ αποστάσεως διαλέξεων μέσω προγράμματος τηλεδιάσκεψης και εξεταστικού κέντρου του Ε.Α.Π. στην πόλη της Μυτιλήνης. Για το σκοπό αυτό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δημοτικές αίθουσες διευκολύνοντας τη δράση αυτή. Η λειτουργία ενός τέτοιου εξεταστικού κέντρου ή ενός κέντρου εξ αποστάσεως διαλέξεων θεωρώ πως θα αναβάθμιζε ποιοτικά το Ε.Α.Π., ενώ παράλληλα θα ενθάρρυνε και θα διευκόλυνε ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή σπουδαστών, κυρίως από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.   

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Λέσβου είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση συνεργασίας. Πιστεύω ότι η δημιουργία πύλης – πόλου ή ακόμα και ένα νέο τμήμα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι εφικτοί και ρεαλιστικοί στόχοι, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν δημιουργώντας πολλαπλά και κοινά οφέλη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey