Ανακοινώθηκαν από την περιφερειάρχη οι αντιπεριφερειάρχες

Μοιράζει θέσεις και αρμοδιότητες

10/10/2014 - 14:41

«Ξεκινάμε για μια νέα πορεία που έχουμε μπροστά μας για το βόρειο Αιγαίο. Μια νέα διαδρομή πέντε χρόνων, στην οποία επιδιώκουμε να φέρουμε κύματα ανάπτυξης στο Αιγαίο μας, αυτό που δικαιούνται τα δέκα κατοικημένα νησιά μας και οι νησιώτες μας».

«Ξεκινάμε για μια νέα πορεία που έχουμε μπροστά μας για το βόρειο Αιγαίο. Μια νέα διαδρομή πέντε χρόνων, στην οποία επιδιώκουμε να φέρουμε κύματα ανάπτυξης στο Αιγαίο μας, αυτό που δικαιούνται τα δέκα κατοικημένα νησιά μας και οι νησιώτες μας».

Αυτά δήλωσε η Χριστιάνα Καλογήρου λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία της το απόγευμα της Τετάρτης, στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Λίγο αργότερα, η πανηγυρική τελετή ολοκληρώθηκε και η περιφερειάρχης ξεκίνησε τις ενέργειες για την οργάνωση του επιτελείου της, σε μια προσπάθεια να καλύψει το χρόνο που χάθηκε κατά το διάστημα της δικαστικής περιπέτειας στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, αρχικά, και στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Άρχισε…
Χθες Πέμπτη, η πρώτη της ενέργεια ήταν να ορίσει τους έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. Ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης ανέλαβε τον τομέα των Υποδομών, του Περιβάλλοντος και της Βιομηχανίας. Πρόκειται για αντικείμενα που τα γνωρίζει καλά, καθώς τα έχει διαχειριστεί ως αντινομάρχης Λέσβου επί νομαρχίας Παύλου Βογιατζή κι είχε δουλέψει συστηματικά για την επίσπευση των δημόσιων έργων τής τότε Νομαρχίας Λέσβου.

Ο Χρύσανθος Αργυρίου θα έχει υπό την εποπτεία του τους τομείς των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο Κώστας Αδαμίδης αναλαμβάνει τον τομέα της Αγροτικής Πολιτικής. Η Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου αναλαμβάνει τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, ένα νέο τομέα, που πρώτη φορά θα λειτουργεί αυτόνομα.

Η Φωτεινή Θαλασσινού, κόρη του πρώην βουλευτή Σάμου Θαλασσινού Θαλασσινού, θα είναι πολιτική προϊσταμένη του τομέα του Πολιτισμού. Επίσης ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Τρεις, λοιπόν, από τους έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες προέρχονται από τη Λέσβο (Θεόδωρος Βαλσαμίδης, Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου, Χρύσανθος Αργυρίου), μία από τη Σάμο (Φωτεινή Θαλασσινού), ένας από τη Λήμνο (Κωνσταντίνος Αδαμίδης) και ένας από τη Χίο (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος).

Αίσθηση προκάλεσε ότι δεν ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης ο Γιώργος Βογιατζής, όπως ήθελαν πρόσφατες διαρροές.

Τις προηγούμενες ημέρες, η κ. Καλογήρου με δήλωσή της στο «Ε» είχε εξηγήσει πως τα κριτήρια επιλογής των αντιπεριφερειαρχών είναι γεωγραφικά και δε σχετίζονται με τα πρόσωπα. Με αυτό το σκεπτικό, για παράδειγμα, ανατέθηκε στον κ. Αδαμίδη η αρμοδιότητα του Αγροτικού Τομέα, αφού πρόθεση της κ. Καλογήρου είναι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα να ασκείται από τη Λήμνο για το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας.

Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσουν και οι άλλες θεματικές αντιπεριφέρειες.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια, τονίζεται πως θα ακολουθήσει νέα απόφαση, με την οποία θα ορίζονται οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι και θα γίνεται μεταβίβαση ή ανάθεση αρμοδιοτήτων στους αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους.

Στόχος της κ. Καλογήρου είναι στη διοίκηση της Περιφέρειας να εμπλακεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός περιφερειακών συμβούλων από όλα τα νησιά, ώστε να γίνει πράξη ο στόχος της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων.

Επιπλέον, με την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε μεγάλο αριθμό συμβούλων εκτιμάται πως θα επιτευχθεί καλύτερος έλεγχος στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey