Ιδιωτική πράκτορας που συνεργαζόταν με τα ΕΛΤΑ, εκμεταλλεύτηκε τις υπηρεσίες της σε συνταξιούχους…

Έκλεβε από τους λογαριασμούς!

02/10/2014 - 14:20

Προβληματισμό στους κατοίκους των απομακρυσμένων από τη Μυτιλήνη περιοχών της Λέσβου προκαλεί η είδηση πως ιδιωτική πράκτορας που συνεργαζόταν με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Μυτιλήνης, καταχράστηκε πριν από λίγες ημέρες χρήματα συνταξιούχων, που προορίζονταν για την αποπληρωμή ατομικών τους λογαριασμών.

Προβληματισμό στους κατοίκους των απομακρυσμένων από τη Μυτιλήνη περιοχών της Λέσβου προκαλεί η είδηση πως ιδιωτική πράκτορας που συνεργαζόταν με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Μυτιλήνης, καταχράστηκε πριν από λίγες ημέρες χρήματα συνταξιούχων, που προορίζονταν για την αποπληρωμή ατομικών τους λογαριασμών.

Η σύμβαση της εν λόγω πράκτορα λύθηκε άμεσα από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στη Μυτιλήνη και διαφαίνεται -λόγω του ότι δεν αναμίχθηκε η Αστυνομία- πως αποζημιώθηκαν και τα θύματα της όλης υπόθεσης που εξυπηρετούνταν από αυτήν τη ζωτικής σημασίας υπηρεσία για τα χωριά των απομακρυσμένων δημοτικών ενοτήτων της Λέσβου.

Ωστόσο, η υπόθεση αυτή που φυσικά δεν πλήττει τη γενικότερη αξιοπιστία των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, προκαλεί, ειδικά στους μεγάλους σε ηλικία κατοίκους της περιφέρειας του νησιού, μια κρίση εμπιστοσύνης στη διεκπεραίωση των καθημερινών τους συναλλαγών, που εκτελούνται σε ένα μεγάλο βαθμό μέσω των ιδιωτικών πρακτόρων.

Έλειπε…
Η απουσία για πάνω από δύο ημέρες της συγκεκριμένης πράκτορα που συνδύαζε τις υπηρεσίες της στα ΕΛΤΑ με άλλες υπηρεσίες που παρείχε στο κατάστημά της σε χωριό του βόρειου τμήματος του νησιού, έκανε πολλούς στο χωριό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετούσε σε επίπεδο εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΗ και ΟΤΕ, να αναρωτιούνται για το τι της είχε συμβεί.

Όπως διαπιστώθηκε σύντομα, όμως, η καταγγελία ενός συνταξιούχου στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ για την επιστροφή των λογαριασμών του ως ανεξόφλητων, παρά το ότι τους είχε πληρώσει μέσω της πράκτορα, έκανε τη διοίκηση του υποκαταστήματος στη Μυτιλήνη να διερευνήσει την υπόθεση και να εντοπίσει άμεσα την παρανομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση αυτή, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει παρατηρηθεί σε πολλές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα της χώρας περιοχές, οι οποίες εξυπηρετούνται μέσω ιδιωτικών πρακτόρων που συνάπτουν σύμβαση με τα ΕΛΤΑ, μετέβη στη Λέσβο και ειδικός επιθεωρητής των ΕΛΤΑ, για να διαλευκάνει την υπόθεση και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που θα διαφύλατταν την αξιοπιστία των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Διακριτικότητα…
Παράλληλα, προχώρησε στη διακοπή της σύμβασης με τη συγκεκριμένη συνεργάτιδα και αναμένει να διαπιστώσει στην πορεία το αν υπήρξαν και άλλα θύματα από τη δράση της πράκτορα, μετά από νέες καταγγελίες που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως επειδή τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν δεν ήταν τελικά μεγάλης αξίας, η υπόθεση λύθηκε εκ των… έσω, με τη διοίκηση του υποκαταστήματος της Μυτιλήνης να διαχειρίζεται με διακριτικότητα το όλο θέμα και να αρνείται ως εκ τούτου να πει το οτιδήποτε γύρω από αυτή την υπόθεση στο «Ε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey