48ωρο κινητοποιήσεων στην Υγεία

01/10/2014 - 15:14

Κοινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο για σήμερα και αύριο, μετά τις πανυγειονομικές και πανελλαδικές δράσεις που αποφάσισαν από κοινού οι ομοσπονδίες τους, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Κοινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο για σήμερα και αύριο, μετά τις πανυγειονομικές και πανελλαδικές δράσεις που αποφάσισαν από κοινού οι ομοσπονδίες τους, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ. Σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο των 48ωρων δράσεων, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου και αύριο 24ωρη απεργία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι δύο Ενώσεις ζητούν να καταργηθεί η «ΕΣΑΝ Α.Ε.» (εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) που ξεθεμελιώνει εκ βάθρων, κατά τη γνώμη τους, τη δημόσια υγεία, ζητούν ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης και άμεσα να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Εξηγώντας τη νέα νομοθετική παρέμβαση που υπερψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά στην ΕΣΑΝ, δηλαδή την εταιρεία που πλέον θα χρηματοδοτεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Λέσβου τού ΕΣΥ, Δημοσθένης Ανδρεάδης, δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα μας: «Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιδιωτική εταιρεία που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και από ιδιώτες, ξεκινώντας με ένα εκατομμύριο ευρώ, και θα χρηματοδοτεί την Υγεία έναντι του κράτους. Μάλιστα θα έχει ισχύ για 50 χρόνια!

Από τη διάλυση, δηλαδή, της Δημόσιας Υγείας, περνάμε πλέον στο ξεπούλημά της και τη λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

Επίσης, ο κ. Ανδρεάδης επεσήμανε ότι πλέον θα λειτουργεί το «Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο» (ΚΕΝ), δηλαδή, «αν υπερβεί ο ασθενής τις ημέρες που προβλέπονται για να αναρρώσει από την ασθένειά του, θα επιβαρύνεται.

Στη Γερμανία και όπου εφαρμόζεται το καθεστώς, οι γιατροί κάνουν λόγο για “αιματηρά εξιτήρια”, καθώς αναγκάζονται να δώσουν εξιτήριο στους ασθενείς πριν αναρρώσουν, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey