Δείχνουν προβλήματα, προτείνουν λύσεις οι Επαγγελματοβιοτέχνες

Αγιάσος… σε κρίση!

30/09/2014 - 14:40

Επί τάπητος θέτουν τα προβλήματα της Αγιάσου οι Επαγγελματοβιοτέχνες, μετά από γενική συνέλευση του κλάδου και την απόφασή τους να επισυνάψουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, σε επιστολή τους προς το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, τον αντιδήμαρχο Αγιάσου - Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, και όλους τους αυτοδιοικητικούς αρμοδίους.

Επί τάπητος θέτουν τα προβλήματα της Αγιάσου οι Επαγγελματοβιοτέχνες, μετά από γενική συνέλευση του κλάδου και την απόφασή τους να επισυνάψουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, σε επιστολή τους προς το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, τον αντιδήμαρχο Αγιάσου - Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, και όλους τους αυτοδιοικητικούς αρμοδίους.

Στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής θα πρέπει να ενταχθεί, σύμφωνα με το Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου «Ο Ερμής», η κάλυψη της περιοχής με γιατρούς. Δεν έρχεται παρά μόνο μία γιατρός «από το Πλωμάρι, μόνο και μόνο για να συνταγογραφεί.

Η δε συνταγογράφηση στην Αγιάσο έχει γίνει μία μεγάλη περιπέτεια για τους δημότες μας και κυρίως για τους ηλικιωμένους, αφού για να γράψουν τα φάρμακά τους πρέπει (άκουσον, άκουσον) να πάνε στο Αγροτικό Ιατρείο από τις 6 το πρωί (μαρτυρίες λένε και για τις 4 το πρωί) για να γράψουν το όνομά τους σε μια υποτιθέμενη λίστα και μετά να περιμένουν μέχρι τις 9 ή και 10 η ώρα που έρχεται η γιατρός από το Πλωμάρι, και να τελειώσουν το μεσημέρι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η έλλειψη τραπεζικού καταστήματος και η εξώθηση των κατοίκων της Αγιάσου πολύ συχνά στη Μυτιλήνη για απλές συναλλαγές είναι ακόμα ένα ζήτημα που θέτουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, όπως και το ότι οι υπάλληλοι που έχουν μείνει στη Δημοτική Ενότητα, είναι μόνο δύο.

«Περιττό θεωρούμε να σας αναφέρουμε ότι οι καμμένες λάμπες κάνουν πέντε με έξι μήνες για να αντικατασταθούν, τα προβλήματα στην ύδρευση ήταν όλο το καλοκαίρι στην ημερήσια διάταξη με ιδιαίτερο πρόβλημα το Δεκαπενταύγουστο, οι δε διαρροές του νερού από το δίκτυο επισκευάζονται μετά από παρέλευση πολλών μηνών, την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή μιλάει για έλλειψη νερού λόγω λειψυδρίας», προσθέτουν.

Τέλος, οι Επαγγελματοβιοτέχνες της Αγιάσου αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την άρνηση της δημοτικής αρχής εδώ και δύο χρόνια να δώσει άδειες για τραπέζια ή εμπορεύματα σε κοινόχρηστους χώρους. «Ενώ είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε για τα πεζοδρόμια, η δημοτική αρχή αρνείται να δώσει άδειες, επικαλούμενη την ιδιομορφία των δρόμων και τη νομιμότητα.

Εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, έχουμε όμως την άποψη ότι ο Δήμος μπορεί να δώσει κάποια λύση έτσι ώστε και χρήματα να εισρεύσουν στο ταμείο του Δήμου και εμείς σε μια δύσκολη εποχή που μας πνίγουν οι φόροι (Φόρος Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Φόρος Επιτηδεύματος, Φόρος 0,5%, οι Ασφαλιστικές Εισφορές στα ταμεία και πολλά άλλα), να μπορέσουμε να αντέξουμε και να μην κλείσουμε όπως πολλοί από μας που δεν άντεξαν στη φοροκαταιγίδα», επισημαίνουν.

Στον αντίποδα και ως λύσεις προτείνουν την τοποθέτηση κάδων σε κεντρικά σημεία, δημόσιες τουαλέτες στο σταθμό λεωφορείων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην Αγιάσο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο Μ. Αρμενάκας
Θετικός σε αρκετά απ’ τα ζητήματα που θέτει ο Σύλλογος «Ο Ερμής» ήταν ο αντιδήμαρχος Μανώλης Αρμενάκας, ο οποίος τόνισε σχετικά στο «Ε»: «Και λύση με τους γιατρούς, αλλά και για τις υπηρεσίες θα βρούμε. Ήδη, μόλις αναλάβαμε, προχωρήσαμε στην αντικατάσταση λαμπών και άλλων βλαβών.

Η Δημοτική Ενότητα Αγιάσου θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δημοτική αρχή είναι δίπλα της».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey