Γαληνός προς Λοβέρδο

Όχι στην υποβάθμιση του σχολείου της Στύψης

24/09/2014 - 16:49

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, σε αυτή εκφράζει την αντίθεση του στην υποβάθμιση δυσπρόσιτων Δημοτικών Σχολείων όπως αυτό της Στύψης.

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, σε αυτή εκφράζει την αντίθεση του στην υποβάθμιση δυσπρόσιτων Δημοτικών Σχολείων όπως αυτό της Στύψης.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του κ. Γαληνού έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά λύπης  μας πληροφορηθήκαμε τον υποβιβασμό εκ μέρους του Υπουργείου σας, μερικών δυσπρόσιτων Δημοτικών Σχολείων  της Λέσβου, μεταξύ αυτών και του Δημοτικού Σχολείου της Στύψης. Ως νέα Δημοτική Αρχή που εργαζόμαστε εντατικά για να  βελτιώσουμε τις συνθήκες  λειτουργίας  (κτηριακές ανάγκες, καθαριότητα)  όλων των σχολείων της Λέσβου,  είμαστε αντίθετη σε οποιαδήποτε υποβάθμιση της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, όπως στη  μείωση των οργανικών και λειτουργικών  θέσεων  των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας.

Θεωρούμε ότι  ο κατά  το ελάχιστο   υποβιβασμός των σχολείων της λεσβιακής υπαίθρου, θα αποβεί μοιραίος για τα ίδια τα σχολεία και προπάντων για τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, γιατί:

Οι γονείς γνωρίζοντας ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι γνωσιοκεντρικό και εξεταστικοκεντρικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα αρχίσουν να μετακομίζουν τις οικογένειές τους  και να μεταγράφουν τα παιδιά τους σε σχολεία, κυρίως,  της Μυτιλήνης και της Καλλονής.

Ο υποβιβασμός, έτσι, των σχολείων, θα είναι κατά τα επόμενα χρόνια  ολοένα και μεγαλύτερος, μέχρις ότου καταργηθούν. Αυτό έχει καταδειχθεί κατά το παρελθόν σε παρόμοιους υποβιβασμούς.

Τα χωριά μας θα είναι πια κοινωνίες και γερόντων και θνησιγενή.

Στα αστικά και ημιαστικά  κέντρα που καλούνται να φοιτήσουν οι μαθητές, δημιουργούνται κτηριακές ανάγκες δυσεπίλυτες.

Οι παραπάνω λόγοι  ισχύουν και για τον υποβιβασμό του δυσπρόσιτου σχολείου της Στύψης, ενός ορεινού χωριού που απέχει  60 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα επανεξετάσετε το σχέδιό σας, αφού  θα λάβετε υπόψη τον  δυσπρόσιτο  και νησιωτικό  χαρακτηρισμό  των σχολείων της υπαίθρου μας, και θα συμβάλλετε  στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey