Το πρόβλημα με την αντοχή των στύλων ηλεκτροφωτισμού που ξεπερνιέται, θέτει πια το έργο πνοής για την Επάνω Σκάλα στην αρχή του τέλους του!

Τελειώνει η Ναυμαχίας Έλλης…

23/09/2014 - 14:16

Την εκτίμησή του πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου που έχει προθεσμία η εργολήπτρια εταιρεία, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης του Δήμου Λέσβου, Στρατής Τζιμής, για την ολοκλήρωση του έργου πνοής στην οδό Ναυμαχίας Έλλης, για την αναβάθμιση της περιοχής της Επάνω Σκάλας.

Την εκτίμησή του πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου που έχει προθεσμία η εργολήπτρια εταιρεία, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης του Δήμου Λέσβου, Στρατής Τζιμής, για την ολοκλήρωση του έργου πνοής στην οδό Ναυμαχίας Έλλης, για την αναβάθμιση της περιοχής της Επάνω Σκάλας.

Ο κ. Τζιμής, σχολιάζοντας τους φαινομενικά χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης του έργου από τον εργολάβο, εξήγησε πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αντιμετώπισαν ένα νέο σκόπελο, που έχει να κάνει με τους ιστούς του ηλεκτροφωτισμού που τοποθετούνται στο πεζοδρόμιο.

Τόνισε δε πως σύντομα θα ξεκινήσει η τελική ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, που θα σημάνει ουσιαστικά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η τοποθέτηση των ιστών (κολώνων) του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του πεζοδρομίου και η εκτίμηση της ικανοποιητικής αντοχής τους στους ισχυρούς ανέμους, ήταν ο νέος σκόπελος που εμφανίστηκε μετά από αρκετούς άλλους που καταγράφτηκαν καθ’ όλη την πορεία υλοποίησης του έργου και τους οποίους κλήθηκε να διαχειριστεί ο Δήμος Λέσβου.

«Θα προλάβουμε…»
Όπως εξήγησε ο ίδιος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου, κ. Τζιμής, οι βάσεις των ιστών πρέπει να είναι τέτοιας δομής, που να εξασφαλίζουν αντοχή στους ισχυρούς ανέμους, και προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή, εξετάστηκε ακόμα και το ενδεχόμενο να ξεφύγει η διαδικασία της εγκατάστασής τους από την αρχική μελέτη.

Ωστόσο, επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν επιβαρυντικό και για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με τον ίδιο βρέθηκε τελικά η ιδανική λύση για την προώθηση άμεσα της εγκατάστασής τους, με τέτοιον τρόπο που και να εξασφαλίζεται η αντοχή τους, και να μην απαιτούνται… περιπέτειες με τη μελέτη του έργου…

Εξάλλου, η εργολήπτρια εταιρεία ως γνωστόν είχε πάρει από τη δημοτική αρχή Βουνάτσου παράταση έως και το Νοέμβριο προκειμένου να παραδώσει το έργο. Πάνω στο δεδομένο αυτό ο κ. Τζιμής δήλωσε χθες στο «Ε», «θα είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας», παραδεχόμενος ωστόσο ότι παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα με τους ιστούς.

Στα πλέον αξιοσημείωτα, πάντως, καταγράφεται η προαναγγελία του αντιδημάρχου πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η τελική ασφαλτόστρωση στο οδόστρωμα της Ναυμαχίας Έλλης, που θα σημάνει ουσιαστικά την έναρξη του τελικού σταδίου υλοποίησης των εργασιών της.

Καινούργια άσφαλτος
Υπενθυμίζεται ότι για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των οχημάτων και δεδομένου ότι η Ναυμαχίας Έλλης βρίσκεται σε υψηλής στρατηγικής σημασίας θέση, εξυπηρετώντας εκατοντάδες πολιτών καθημερινά, είχε πέσει από πολύ νωρίς το πρώτο στρώμα της ασφάλτου.

Το δεύτερο στρώμα επρόκειτο, σύμφωνα με τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου, να ριχτεί όταν θα ολοκληρώνονταν οι εργασίες κατά μήκος του πεζοδρομίου, για να αποκατασταθούν οι ζημιές που παρατηρούνται αυτήν τη στιγμή στο οδόστρωμα λόγω της δραστηριοποίησης των μηχανημάτων, και δημιουργούν προβλήματα στη διέλευση σήμερα των οχημάτων. Οπότε, από τη στιγμή που διαφαίνεται η άμεση εγκατάσταση των ιστών, σημαίνει πως το έργο πνοής για την Επάνω Σκάλα μπαίνει στη φάση της αρχής του… τέλους του.

Το έργο που πέρασε από αρκετές ανάλογες αυτής που αναδεικνύει το «Ε» σήμερα δυσκολίες, αναμφίβολα με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή, αναβαθμίζοντας την περιοχή της παλιάς Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα.

Η μελέτη του περιελάμβανε, μεταξύ άλλων εργασιών, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων με πλακόστρωση και επένδυση με πέτρα του επιθαλάσσιου από τον κυματισμό τοιχίου, τοποθέτηση καλαίσθητων ιστών ηλεκτροφωτισμού, καθώς και διακοσμητικών φυτών στη νησίδα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey