Ο Σηφουνάκης στη Λήμνο

22/09/2014 - 16:51

Στη Λήμνο μετέβη από την Πέμπτη 18/09/2014 ο Βουλευτής Ν. Σηφουνάκης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς και πολίτες θέματα του Νησιού. Την Παρασκευή 19/09/2014 συναντήθηκε διαδοχικά στο Επαρχείο με τον κ. Β. Γιαρμαδούρο και στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο κ. Δ. Μαρινάκη, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία με την ευκαιρία της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων τους από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Στη Λήμνο μετέβη από την Πέμπτη 18/09/2014 ο Βουλευτής Ν. Σηφουνάκης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς και πολίτες θέματα του Νησιού.

Την Παρασκευή 19/09/2014 συναντήθηκε διαδοχικά στο Επαρχείο με τον κ. Β. Γιαρμαδούρο και στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο κ. Δ. Μαρινάκη, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία με την ευκαιρία της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων τους από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο προγραμματισμός των αναγκαίων έργων που πρέπει να δρομολογηθούν στη διάρκεια της πενταετούς θητεία τους, όπως π.χ. η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Λιμανιού, η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, το φράγμα του Κάσπακα και την προοπτική δρομολόγησης της ολοκλήρωσής του, τη λειτουργία της λιμνοδεξαμενής στο Θάνος, τις αναγκαίες προβλέψεις  για το χωροταξικό της Λήμνου που εκπονείται τώρα, τη δρομολόγηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων βιολογικού καθαρισμού, με βάση τον πιλοτικό σχεδιασμό που είχε εγκριθεί το 2010 από το ΥΠΕΚΑ, αλλά και η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Λήμνου με την δημιουργία π.χ. πλωτών εξεδρών-δέστρες για την αγκυροβόληση τουριστικών σκαφών στη Μύρινα, αλλά και τη βελτίωση του τουριστικού καταφυγίου στον Μούδρο κ.α. Επίσης, πέραν της βελτίωσης της τουριστικής υποδομής και της ανάδειξης του περιβάλλοντος, θα πρέπει να ολοκληρωθούν και άλλα συμπληρωματικού χαρακτήρα έργα, όπως π.χ. ο δρόμος Κοντοπουλίου - Ηφαιστείας, η δημιουργία του Θεματικού Βιομηχανικού Μουσείου στο εκκοκκιστήριο στη Μύρινα κ.ά. Ειδικά για το μεγάλο έργο του αναστηλωμένου Θεάτρου της Ηφαιστείας - για το οποίο ο ίδιος εργάσθηκε επί μία πενταετία προκειμένου να ολοκληρωθεί - επιβάλλεται, σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης, στο κατ’ έτος Πρόγραμμα εκδηλώσεων να περιλαμβάνεται παράσταση αρχαίου δράματος και αρχαίας κωμωδίας, όπως συνέβη τα πρώτα χρόνια το 2010 με την ευκαιρία των εγκαινίων του με την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου, αλλά και το 2012 με την παράσταση «ΙΠΠΗΣ» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.ά. Ας μην ξεχνάμε, σημείωσε, ότι η Λήμνος είναι το μόνο νησί στην πατρίδα μας που διαθέτει αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο το οποίο λειτουργεί.

Ο κ. Σηφουνάκης, τέλος, διαβεβαίωσε τους νέους τοπικούς άρχοντες ότι θα τους συμπαρασταθεί στο έργο τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey