13οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας στη Λήμνο, αλλά δεν υπάρχει καράβι για να μεταβούν τα πληρώματα!

Στη Λήμνο, κωπηλατώντας;

18/09/2014 - 15:15

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε προχτές τη διοργάνωση των 13ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Κωπηλασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στη Λήμνο, ωστόσο μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, δεν έχει εξασφαλιστεί ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να δίνει τη δυνατότητα στα πληρώματα των σωματείων του Αιγαίου που συμμετέχουν στους αγώνες, να μπορέσουν να μεταβούν στο νησί! Αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι το σχεδιάζεται η προέκταση του δρομολογίου του πλοίου "Αριάδνη" ως την Λήμνο το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αθλητές που έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στους αγώνες. Το πλοίο πρόκειται να παραμένει στο νησί το βράδυ του Σαββάτου και θα αναχωρήσει για την Μυτιλήνη την Κυριακή. 

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε προχτές τη διοργάνωση των 13ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Κωπηλασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στη Λήμνο, ωστόσο μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, δεν έχει εξασφαλιστεί ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να δίνει τη δυνατότητα στα πληρώματα των σωματείων του Αιγαίου που συμμετέχουν στους αγώνες, να μπορέσουν να μεταβούν στο νησί! Αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι το σχεδιάζεται η προέκταση του δρομολογίου του πλοίου "Αριάδνη" ως την Λήμνο το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αθλητές που έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στους αγώνες. Το πλοίο πρόκειται να παραμένει στο νησί το βράδυ του Σαββάτου και θα αναχωρήσει για την Μυτιλήνη την Κυριακή. 

Εν αναμονή των ενεργειών του ίδιου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και της επαφής με την εταιρεία Blue Star Ferries, οι Αγώνες αυτήν τη στιγμή βρίσκονται «στον αέρα», ενώ κακός σύμμαχος της όλης προσπάθειας εμφανίζεται και ο καιρός, που αναμένεται να χαλάσει το Σαββατοκύριακο…

Αναμφίβολα μοιάζει με τραγική ειρωνεία η απρόσμενη, αλλά όχι και πρωτοφανής εξέλιξη που καλείται να ξεπεράσει ως εμπόδιο η διοργανώτρια αρχή των Αγώνων Κωπηλασίας, Γενική Γραμματεία Αιγαίου, και να μπορέσει να… διασυνδέσει τα νησιά του Αιγαίου με τη Λήμνο ώστε να γίνουν κανονικά οι Αγώνες!

Όμως μέχρι και χθες το μεσημέρι, οι άνθρωποι του Τμήματος Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης ανέμεναν επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να μάθουν το εάν θα βρεθεί τρόπος να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στη γειτονική Λήμνο…

Ίσως δώσει το «Patmos» τη λύση
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, και είναι άλλωστε γνωστό το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχουν προγραμματισμένα δρομολόγια από τη Λέσβο για τη Λήμνο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές των αγώνων από το Υπουργείο βρίσκονται σε επαφές με την εταιρεία Blue Star Ferries για να εξασφαλιστεί ένα δρομολόγιο προς τη Λήμνο με το πλοίο «Blue Star Patmos»!

Ακόμα, όμως, και αν βρεθεί τρόπος για να μεταβούν τα σωματεία από τη Λέσβο και τη Ρόδο, είναι επίσης άγνωστο το αν θα μπορούν να… επιστρέψουν στις βάσεις τους με την ολοκλήρωση των Αγώνων άμεσα! Σε όλα τούτα, έρχεται και η πρόγνωση για άσχημες καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες, που εντείνει ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Την Παρασκευή τα σπουδαία
Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου αναμένεται με επίσημη ανακοίνωσή της να ενημερώσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή για το αποτέλεσμα των ενεργειών της να μην αναβληθούν ελέω… νησιωτικότητας οι Αγώνες της, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα και να μετατεθεί η διοργάνωση έστω για μία ημέρα μετά, προκειμένου να καταφέρουν όλα τα πληρώματα από τη Λέσβο και τη Ρόδο να προσέλθουν κανονικά στους 13ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Κωπηλασίας, που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν το… δυσοίωνο του αριθμού τους.

Ας σημειωθεί, πάντως, πως οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας είναι από τους σπουδαιότερους αθλητικούς θεσμούς του Αιγαίου, που αποβλέπουν όχι μόνο στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και την αγάπη προς το υγρό στοιχείο, αλλά και στην προβολή και ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων που μας δίνει η θάλασσα, μαζί με τα άλλα στοιχεία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των νησιών μας.

Φέτος συμμετέχουν ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, ο οποίος είναι και ο διοργανωτής όμιλος των Αγώνων, ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Παναγιούδας «Αίολος», ο Α.Π.Σ. Μυτιλήνης «Άτλας» και ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου.
Εκτός από τους ομίλους του Αιγαίου, στους Αγώνες έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey