Φορέας Τουρισμού Μολύβου

Τρέχει για την αξιοποίηση της πύλης εισόδου

18/09/2014 - 14:39

Η αξιοποίηση της πύλης εισόδου της Πέτρας είναι ο στόχος όλων των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα της βόρειας Λέσβου, ώστε το έργο που υλοποιήθηκε μετά από προσπάθειες πολλών ετών, να αποδώσει τα αναμενόμενα οφέλη.

Η αξιοποίηση της πύλης εισόδου της Πέτρας είναι ο στόχος όλων των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα της βόρειας Λέσβου, ώστε το έργο που υλοποιήθηκε μετά από προσπάθειες πολλών ετών, να αποδώσει τα αναμενόμενα οφέλη.

Ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε μια συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο Μόλυβο, για να διερευνηθεί πώς μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα η πύλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 16 και σε αυτήν πήραν μέρος οι τουριστικοί πράκτορες Λευτέρης Καραμπλιάς, Άρης Γρηγορίου, Αχιλλέας Σούγιολτζης, Βαγγέλης Κουταλιανός, Φώτης Μιχαλάκης, Βαγγέλης Γκίγκερης, Φίλιππoς Mαρκίδης, Μαρίκα Σίμου και Κώστας Κουτσός.

Πρόκειται για τους πράκτορες που διακινούν το 90% του εισερχόμενου τουρισμού στη Λέσβο κι αντιπροσωπεύουν τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης.

Ο ρόλος των τουριστικών πρακτόρων είναι κομβικός για την αξιοποίηση της πύλης, καθώς αυτοί μαζί με τους συναδέλφους τους από την Τουρκία, θα εξυπηρετούν τους τουρίστες που θα διακινούνται διαμέσου της πύλης. Επίσης οι τουριστικοί πράκτορες θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίζουν στην περιοχή.

Τι συμφωνήθηκε
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η υποστήριξη όλων των ακτοπλοϊκών γραμμών που θα συνδέσουν την Πέτρα με τα απέναντι παράλια, η πραγματοποίηση κοινών εκδρομών με τους Ευρωπαίους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν την Τουρκία (Άσσος, Τροία κ.λπ.) και η προβολή της πύλης από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου με συγκεκριμένες, στοχευμένες ενέργειες, για να γίνει γνωστό το άνοιγμά της.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Παρασκευή η εταιρεία Jale Ferryboats ανακοίνωσε πως θα δρομολογήσει νεότευκτα πλοία από την Πέτρα προς τα τουρκικά παράλια. Επίσης στην ημερίδα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας που είχε γίνει το καλοκαίρι, είχε ανακοινωθεί πως όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, θέλουν τα πλοία τους να προσεγγίζουν το Μόλυβο κι όχι τη Μυτιλήνη, καθώς αυτό ζητούν οι πελάτες τους.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει έκτακτη συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου για να συζητηθεί το θέμα και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα απέναντι παράλια, στους δήμους, τα επιμελητήρια κ.λπ., με τα οποία ο Φορέας έχει ήδη έρθει σε επαφή.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, ακόμη, η ανάδειξη του ιστιοπλοϊκού τουρισμού πέραν του τουρισμού κρουαζιέρας, που είναι από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το νησί μετά το άνοιγμα της νέας πύλης στην Πέτρα, και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για την προβολή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey